Dünyanın ilk 600 km/s yüksek hızlı maglev treni montaj hattından çıktı

Resmi Şinhua (Xinhua) haber sitesinde yer alan bir habere göre, Çin Halk Cumhuriyeti, 20 Temmuz'da, dünyanın en hızlı treninin montaj hattından çıktığını duyurdu.

Dünyanın ilk 600 km/s yüksek hızlı maglev treni montaj hattından çıktı

Çin'in yeni yüksek hızlı maglev treni Salı günü üretim hattından çıktı. 

Saatte 600 km'lik tasarlanmış bir azami hıza sahip olan tren, şu anda dünya çapında mevcut en hızlı kara aracı olma özelliğine sahip. 

Yeni maglev ulaşım sistemi, Çin'in doğusundaki Shandong Eyaleti, kıyı kenti Qingdao'da halka açıldı. 

China Railway Rolling Stock Corporation'a göre, proje Çin tarafından kendi imkanları ile geliştirildi ve ülkenin demiryolu taşımacılığı alanındaki en son bilimsel ve teknolojik başarısına işaret ediyor.

Şirket, Çin'in yeni atılımının, ülkenin sistem entegrasyonu, araç üretimi, çekiş gücü kaynağı, demiryolu yolları ve ulaşım kontrolü ve iletişimi dahil olmak üzere eksiksiz bir yüksek hızlı maglev tren mühendisliği teknolojileri setinde ustalaştığını gösterdiğini söyledi.

Ekim 2016'da lansmanı yapılan yüksek hızlı maglev tren projesi, 2019'da tasarlanmış saatte 600 km'lik bir maksimum hıza sahip manyetik kaldırmalı bir tren prototipinin geliştirilmesine tanık oldu ve Haziran 2020'de başarılı bir test çalıştırması gerçekleştirdi.

Şirket yetkilileri, mühendislerin maglev ulaşım sisteminin entegrasyonunu tamamladığını ve fabrika içindeki bir test hattında beş vagonlu bir trenin iyi çalıştığını söylediler.

Projenin baş mühendisi Ding Sansan'a göre tren, her biri 100'den fazla yolcu taşıyan iki ila 10 vagonla seyahat edebilir.

Trenin 1.500 km'lik yolculuklar için en iyi çözümü sağladığını söyleyen Ding, havacılık ve yüksek hızlı trenler arasındaki hız boşluğunu doldurduğunu söyledi.