Gençlere vergisiz telefon vaadinde formüller belli oldu

Gençlere vergisiz cep telefonuna bilgisayar AK Parti'nin seçim vaadinde yer almıştı. heyecanla beklenen düzenleme için bakanlar hazırlıkları tamamladı. vergisiz telefon için formüller belli oldu.

Gençlere vergisiz telefon vaadinde formüller belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimler öncesinde açıkladığı AK Parti'nin seçim vaadinde gençlere vergisiz telefon ve bilgisayarda vardı. Bir süredir bu vadin ne zaman gerçeğe dönüşeceği merakla bekleniyordu. AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında da bu konu ele alındı. Bakanların vergi indiriminin çok maliyetli olacağını söylediği iddia edilirken sadece Türkiye'de üretilen markalarda geçerli olmasını istediği öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da 2 maliyeti çıkarılması için Bakanlara talimat verdi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN MARKALAR İÇİN GEÇERLİ OLMASI İSTENİYOR

Gençler, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasının sadece Türkiye'de üretilen markalar için geçerli olacağının iddia edilmesi üzerine il başkanları aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taleplerini iletti. Tüm markalarda vergisiz kampanyanın geçerli olmasını isteyen gençlerin talepleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bakanlara talimat verdi.

İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun mümkün olup olmadığının araştırılması için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a İki durumda da maliyetin çıkarılması için talimat verdi.

BAKAN ŞİMŞEK KABUL ETMİYOR

Alınan bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Birgül vergisiz cep telefonu ve bilgisayar için ithal mal alımının kolaylaştırılmasının cari açığı artıracağını söylüyor. Sanayi Bakanı Kacır ise Türkiye'de üretilen markalar denildiğinde akıllara sadece tek bir marka gelmemesi gerektiğini belirtirken dünya devi sayılabilecek birçok markanın da Türkiye'de üretim yaptığını ifade ediyor. Bu sebeple de bakanlar birçok seçenek bulunduğunu söylüyor.

İKİ FARKLI YÖNTEM ARAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise iki Bakana talimat vererek iki farklı yöntemin analizini yapmalarını istedi. Yani hem yurt dışı telefonlar için hem de Türkiye'de üretilen telefonlar için maliyet çıkarılacak.