Google'den önemli uyarı! Telefonunuzdaki bu uygulamaları derhal silin

Sosyal medya kullanıcıları Siber suçlar nedeniyle endişelenirken Google'dan önemli uyarı geldi. Google Play ve 3. taraf mağazalarda bulunan saldırı amaçlı kullanılan uygulamalar tek tek tespit edildi.

Google'den önemli uyarı! Telefonunuzdaki bu uygulamaları derhal silin

Sosyal medya kullanıcıları her geçen gün Siber suçlar nedeniyle daha da büyük bir tehlike altına giriyor. Google'dan da kullanıcıları için çok önemli uyarı geldi. Android kullanıcıların için yapılan açıklamada Google Play ve 3 taraf mağazalarda kullanılan saldırı amaçlı devreye alınan uygulamaların tespit edildiği belirtildi. Google Android kullanıcılarına Çağrı yaparak bu uygulamaları hemen telefonlarından silmelerini istedi. 30 zararlı uygulama listelenirken bu uygulamaların kullanılması halinde kişisel bilgilerin ve Finansal kimlik bilgilerinin çalınabileceği belirtildi.

BU 30 UYGULAMAYI HEMEN TELEFONUNUZDAN SİLİN

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açık araştırmalar sonucunda telefonlarda kişilerin Kimlik bilgilerini ve Finansal bilgilerini çalmaya yönelik hazırlanan 30 uygulama tespit edildi. Google sabah saatlerinde bir uyarı yaparak hemen bu uygulamaların silinmesi gerektiğini bildirdi. Android kullanıcıları bu listeye dikkat. Bu 30 uygulamadan biri bile telefonunuzda varsa büyük risk altındasınız. İşte Google'ın silinmesini istediği 30 uygulama:

CryptoTalker

Happy Extractor

Robot 2000

NeuralLink

AMA

BBShop

Canyon

Domo

Envoy

Fair

FIRETOSS

Gobuy

GoDo

Goshop

Huge

Koofire

Leefire

Moshop

NtBuy

Onefire

Papaya

Saya

Smartz

Upwork

WebFx

Youtech