İçerik üreticilerini sevindiren haberi YouTube verdi!

YouTube içerik üreticileri için bir süredir beklenen gelir paylaşım programında son aşamaya gelindi.

İçerik üreticilerini sevindiren haberi YouTube verdi!

Şirket, içerik üreticilerinin Shorts görüntülemelerinden reklam payı geliri elde edebilecekleri yeni bir “İş Ortağı Programı” sözleşmesine start veriyor. İçerik üreticiler, bu yeni program şartlarını 10 Temmuz’a kadar kabul edebilecek. Ayrıca şirket, içerik üreticilerinin YouTube’dan daha fazla para kazanabilmeleri için de daha fazla esneklik sağlıyor.

“Para kazanma modülleri”

Youtube şirketi, sunduğu “Para Kazanma Modülleri” ile tam kazanç potansiyelinizi ortaya çıkarmak için hepsinin kabul edilmesini istiyor. 1000 aboneye 90 gün içinde ve Shorts’ta ise 10 milyon üstü izlenmeye sahip içerik üreticileri bu “İş Ortağı Programı”na başvuruda bulunabilecekler. Ardından “Shorts Para Kazanma Modülü”nü de kabul etmeleri isteniyor.

Her içerik üreticinin YouTube’dan kısa videolar ile ne kadar kazanacağını belirlemek adına tasarladığı formül ile müzik lisanslama da dahil oluyor. Bu sebeple miktar biraz karışık. YouTube üzerinden kullanıcılar Shorts izledikçe, klipler arasında reklamlar olacak. Reklamlardan elde edilen miktar ise ortak havuz aracılığı ile içerik üreticileri ve müzik lisanslama şirketlerine ödenecek.

youtube-shorts-algorithm-62e41a592f13f-sej.png

Sevindirici haber

Bahsedilen havuza girecek miktar ise içerik üreticilerinin Shorts’larda kullanacağı müzik parçasının sayısına bağlı olacak. Müzik olmayan bir içeriğin tüm geliri ise oluşturucu havuzuna aktarılıyor. Eğer tek bir müzik varsa üçte biri lisans ödemesine gidiyor. İki müzikte ise üçte ikisi lisanslama için gidiyor.

YouTube, her şeyin halledilmesinden sonra fonun nasıl dağıtılacağını tam anlamıyla belirleyecek. Shorts görüntüleme payına göre, şirket fonu dağıtacak. Örneğin, %5’ini lisanslı müzik kullansanız da kullanmasanız da alabileceksiniz. %55 kadar kesintiyi ise YouTube kesecek ve geriye kalan %45 size kalacak. İçerik Oluşturucu Havuza 1000 ABD doları katkı sağlıyorsanız toplam alacağınız ödeme 450 ABD doları kadar olacak.