İnsanlık tarihi baştan sona değişiyor! 50 bin yıllık aletleri insanlar değil maymunlar yaptı iddiası!

Son yapılan bir araştırmada, insanların yaptığı bilinen 50 bin senelik aletlerin aslında maymunlar tarafından ceviz kırabilmek için yapıldığı öğrenildi.Akademik temelli bir makaleye dayanarak Artnet’in yaptığı haberde araştırmacılar Brezilya’da bulunan antik taş aletlerin ilk insanlara değil, maymunlara ait olduğunu gösterdi. “Maymunlara ait olduğuna eminiz” Paleontolog Federico Agnolin ile arkeolog Agustin M. Agnolin’in The Holocene isimli bilim dergisinde yayınlanan makalesinde, “Brezilya’daki erken dön

İnsanlık tarihi baştan sona değişiyor! 50 bin yıllık aletleri insanlar değil maymunlar yaptı iddiası!

Akademik temelli bir makaleye dayanarak Artnet’in yaptığı haberde araştırmacılar Brezilya’da bulunan antik taş aletlerin ilk insanlara değil, maymunlara ait olduğunu gösterdi.

“Maymunlara ait olduğuna eminiz”

Paleontolog Federico Agnolin ile arkeolog Agustin M. Agnolin’in The Holocene isimli bilim dergisinde yayınlanan makalesinde, “Brezilya’daki erken dönem arkeolojik alanların insan kaynaklı olmadığından, kapuçin maymunlarına ait olduğuna eminiz.” diye yazdı. Kuzeydoğu Brezilya’da Piaui’de yapılan kazılarda bulunan eski taş aletlerin ortaya çıktığı belirtildi.

Yayımlanan makaleye göre, bulunan taş aletlerin en eski olanı 50 bin yıllık ve bazı akademisyenler bölgede erken dönem insan yerleşimine ait kanıt sağladığını ortaya attı. Fakat 2016 senesinde beklenmeyen bulgular bu teoriye meydan okuyor. Bulunan kanıtlara göre ise Brezilya’daki kapuçin maymunlarının çok çeşitli taş aletler yaparak kullanabildiğini ortaya çıkardı. Kanıtlarla birlikte aletlerin insanlar değil, maymunlar tarafından yapıldığı düşüncesini iyice güçlendirdi.

Sonuç şaşırtıcı

Arjantin Ulusal Bilimsel ve Teknik Araştırma Konseyi’ne Federico L. Agnolin, “Kanıtları gözden geçirmemiz, Brezilya’daki antik yerleşimlerin aslında ilk Amerikalılara ait olmadığını, maymun faaliyetlerinin bir ürünü olduğunu kanıtlıyor.” açıklamasını yaptı. Araştırmacılar bulunan aletleri bugün kapuçin maymunlarının yaptığı aletler ile kıyasladı, “Sonuçlar şaşırtıcı, 50 bin yaşındaki sözde insan aletleri ile bugün maymunların yaptığı arasında hiçbir fark yok.” ifadelerini kullandı.

Ek olarak araştırmacılar, maymunların tohum ve yemiş kabuklarını kırmak için küçük taşları çekiç gibi kullandıklarını ve daha yassı, büyük kayaları örs olarak kullandıklarını gösteren kapuçin maymunlarının geçmiş araştırmalarını da incelediler. Ayrıca makalede bölgede insan varlığının izine dair bir şey bulunamadığı, yemek kalıntıları ya da ocakların izlerinin olmadığı da söylendi.