Instagram CEO’su Mosseri röportajında itiraf etti!

Instagram CEO’su Mosseri, “Şirket daha adaletli bir denge kurmak için çok çalışıyor ve şirket içi analizler de etkili olduğunu gösteriyor” açıklaması yaparken itiraflarıyla da şaşırttı.

Instagram CEO’su Mosseri röportajında itiraf etti!

Instagram Başkanı Adam Mosseri, geçen yıl platformun makaralara ve videolara dengesiz olarak ağırlık vermiş olmasının fotoğraf paylaşımlarının zarar görmesine yol açtığını düşündüğünü ifade etti.

The Verge’ün yaptığı habere göre Adam Mosseri, haftalık yapılan soru/cevap programında şöyle bir itirafta bulundu: “2022^de videoya çok fazla odaklandık ve sıralamayı ileri götürdük. Temelde çok fazla video gösterip yeterince fotoğraf göstermedik.”

“Daha adil bir denge kuruyor”

Mosseri, şirketin bu yüzden artık daha adil bir denge kurmak için çaba harcadığını ve yapılan analizlerinde bunda etkili olunduğunu gösterdiğini de soru cevap programında belirtti. Şunları söyledi:

“Birinin fotoğrafını videolara kıyasla ne sıklıkta beğendiğini ve kişinin fotoğraflara videolara kıyasla ne kadar çok yorum yaptığını düşünürsek kabaca eşit. Bu da dengeye girdiğine dair işaret.”

Mosseri, bir başka soru da ise şunlara değindi:

dofrirnw4aaaim8-2-533x300.jpg

“Zamanla platformda daha çok video olursa katılımı daha fazla arttıran şey olacaktır. Fakat fotoğraflar her zaman bu işin önemli bir parçası olacak.”

Spam konusundaki konuyla alakalı ise Mosseri, “Botlar ve spamlar Instagram’da var. Şimdi özellikle yorumlar noktasında endişeliyim, aslında aktif biçimde incelediğimiz ve sene içinde iyileştirmeyi umduğumuz bir durum” ifadelerine yer verdi.