IPhone 12'ye bir yasakta Belçika'dan geliyor

Teknoloji devi Apple'ın cihazları ile ilgili yaşadığı sorunlara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Fransa IPhone 12 satışını ülke genelinde ya ispatlamıştı. Bir yasakta Belçika'dan geliyor.

IPhone 12'ye bir yasakta Belçika'dan geliyor

ABD'li teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde yeni cihazı IPhone 15'i tanıttı. Bir yandan yeni cihaz çıkarmanın heyecanını yaşayan teknoloji şirketi bir yandan da IPhone 12 ile ilgili Sıkıntılı günler geçiriyor. Fransa'da alınan karar doğrultusunda ülke genelinde IPhone 12 satışı yasaklanmıştı.

Fransa bu yasağı gerekçe olarak IPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını geçtiğini göstermişti.

BELÇİKA'DAN DA YASAK KARARI GELDİ

Fransa'da yasak kararının alınması sonrası Avrupa'nın izin verdiği radyasyon miktarı da merak konusu oldu. Alınan bilgiye göre Avrupa'da bir telefon elde ya da cepte tutulduğunda 4W/kg radyasyon miktarına sahip olmalı. Ancak Apple'ın IPhone 12 cihazının radyasyon miktarının 5,74 W/kg olduğu tespit edildi.

Fransa'da IPhone 12'nin satışının durdurulması sonrası Belçika'dan da önemli bir adım geldi. Belçika'dan yapılan açıklamada, IPhone 12 model telefonun yaydığı radyasyon miktarının belirlenmesi için inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yakın zamanda Belçika'da da yasak kararı çıkarsa önümüzdeki günlerde tüm Avrupa'da karar yayılabilir.