Öğrencilere vergisiz telefon modelleri listesi geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Genel Seçimlerinde üniversite öğrencilerine yönelik açıkladığı seçim vaadi vergisiz cep telefonu ve bilgisayar uygulaması olmuştu. Üniversite öğrencileri vergisiz telefon satışını beklemeye başladı.

Öğrencilere vergisiz telefon modelleri listesi geldi

Bir defaya mahsus olarak uygulamaya alınması beklenen vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Öğrenciye vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışında henüz resmi bir tarih gelmedi. Ayrıca konunun detayları ile ilgili de resmi bir açıklama henüz yok. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde vergisiz telefon ve bilgisayar uygulaması ile ilgili bir açıklama yapmış ve çalışmaların devam ettiğini söylemişti. Gazeteci Cem Küçük’ten öğrencilere yönelik olacak vergisiz telefon ve bilgisayar satışında kesin olmamakla birlikte modelleri paylaştı.

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR UYGULAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışında henüz resmi bir açıklama yok ancak kulislerden aktarılan iddialara göre bu uygulamadan sadece lisans ve ön lisans öğrencileri yararlanacak. AÖF ve Doktora öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar uygulamasından yararlanamayacağı öne sürüldü. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili açıklamalara yer veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de çalışmaların devam ettiğini aktardı. Üniversite öğrencileri vergisiz telefon ve bilgisayar satışlarını heyecanla bekliyor.

ogrencilere-vergisiz-telefon-modelleri-listesi-geldi.jpeg

VERGİSİZ VERİLECEĞİ İDDİA EDİLEN CEP TELEFONU MODELLERİ

Gazeteci Cem Küçük, gençlerin gündeminde olan vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili sosyal medya hesabından önemli bir paylaşıma yer verdi. Kesin olmamakla birlikte vergisiz verilmesi planlanan cep telefonu modellerini listeleyen Küçük, ‘Kesin ve nihai olmamakla birlikte gençlere vergisiz ve ÖTV’siz verilmesi planlanan telefonlar’ notunu ekledi.

Cem Küçük’ün paylaşımındaki cep telefonu modelleri ise şöyle:

- Xiaomi: Remi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022

- OPPO: A15, Reno 5 Lite

- Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

- Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52

- TCL: 20SE, 20E, L7

- Realme: C21, C21Y, C25

- Omix: X300, X500, X5

- Tecno Mobile: Camon 16

- General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

- Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

- Reeder: S19 Max Pro S