Samsung yeni LED TV’lerini duyurdu

Teknoloji devlerinden Samsung, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES 2023 öncesinde yeni Micro LED TV’lerini duyurdu. Yeni modellerinde 240 Hz yenilenme hızı, 4000 nit parlaklık ve yeni birçok özellik bulunuyor.

Samsung yeni LED TV’lerini duyurdu

Teknolojinin öncü isimlerinden olan Samsung, akıllı televizyon pazarında da kendisini gösteriyor. CES 2023’den önce yeni nesil Micro LED TV tanıtımını gerçekleştirdi. Firma, Mikro LED modellerinin ilkini 89 inç’ten başlayan boyut seçenekleri ile 2019’da sektöre sürmüştü. Yeni modeli olan 2023 Micro LED seri ise 50 inç’ten başlayarak 140 inç’e kadar uzanıyor.

Yeni Samsung Micro LED TV’lerin özellikleri

Firma profesyonel kullanıcıları hedefleyerek yeni Mikro LED TV’lerde her bir pixelin kendi ışığını ve rengini üretmesini sağlayarak herhangi arka ışık kaynağına ihtiyaç duymuyor. Fakat LCD TV ve OLED TV’lerin en iyi özelliklerinin birleştiği bu modelde yalnızca modüler bir yapıda kullanıma sunuluyor ve daha akıllı TV’lerde yer almıyor.

Parlaklığı 4000 nite ulaşırken yenilenme hızı ise 240 Hz, 2 nanosaniye gibi oldukça düşük bir cevap süresi ve 20 bit siyah ayrıntıları sunuyor. Yani böylelikle derin siyahlar ve daha parlak renkler ile görüntü deneyimini çok daha üst bir noktaya taşımayı hedefliyor.

50, 63, 76, 89, 101, 114 ve 140 inç seçenekleri ile 2023 model Micro LED TV’lerin istediğiniz ekran boyutunda olanını seçebiliyorsunuz. Yeni duyurusuna ek olarak henüz Samsung, Micro LED teknolojisinden gücünü alan bir TV modeli duyurusunda bulunmadı. Ancak yakın bir zamanda böyle bir duyuru firmadan bekleniyor.