Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu yapılacak

24-25 Eylül 2021 tarihlerinde Türkiye'de ile kez yapılacak olan, Türkiye, Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu'nun resmi duyurusu yapıldı.

Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu yapılacak

Çindeki Türk Öğrenci Birliği (在华土耳其學生會) öncülüğünde, Kuşak-Yol Girişimi üzerine akademik yayınlarıyla bilinen Kuşak Yol Girişimi Dergisi (BRIQ-Belt & Road Initiative Quarterly), Çin Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi'nin katkılarıyla hazırlanan sempozyuma kayıtlar başladı. Sempozyumun ilki salgın koşullarının tam iyileşmemesi sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenilecek.

Düzenleyiciler arasında Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi- Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Kuşak Yol Girişimi Dergisi (BRIQ) ve Türk Ögrenci Birliği'nin bulunduğu 24-25 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak olan 1. Türkiye, Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumu'nun duyurusu resmi sayfasında yapıldı.

TÖB daha önceden Çin tarihi ve Çin'deki Türk Antik tarihi, Çin ve Türk dilleri arasındaki benzerlikler gibi çok ilgi duyulan seminerlerle biliniyordu. Çin'de okuyan-yaşayan başta Türkiyeli öğrenciler olmak üzere Azerbaycanlı, İranlı, Orta Asyalı, Kıbrıslı ve Avrupalı Türk öğrencilerin sorunlarını dile getiren, bilgilendiren TÖB ilk kez bir akademik çalışmayı düzenliyor. TÖB'ün ilk akademik etkinliğı olacak.

1. Türkiye Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyumuna Türkiye'den, Çin'den, Azerbeycan'dan yoğun katılım bekleniyor. Sempozyumun Türkçe ve İngilizce yapılan sempozyuma uluslararası katılım bekleniyor. Paylaşılan sempozyum çağrısında sempozyum ana başlıkları şöyle belirlenmiş:

-Çin’de Türkiye Araştırmaları

-Orta Asya Türk Tarihi Araştırmaları Bakımından Çincenin Önemi

-Prof. Dr. Wolfram Eberhard ve Türkiye’de Sinolojiye Katkıları

-Türkiye’de Çince Öğretim Yöntemleri -Türkiye’de Çin Dili Çevirmeni Yetiştirme Sorunları

-Türkiye’de Çin Edebi Eserlerinin Çevirilerine İlişkin Sorunlar

-Türkiye’de Sinoloji ve Çağdaş Çin Araştırmalarında Yeni Yönelimler ve Stratejiler

-Batı Ülkelerinde Çağdaş Çin Araştırmaları

1. Çin Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyum'nun ayrıntılı programına ulaşmak için TIKLAYIN 

Sempozyuma sunucu olarak kayıt olmak isteyenler, 1 Temmuz 2021'den itibaren sempozyumun resmi sayfası olan www.sinolojisempozyumu.turkogrencibirligi.org adresinden başvuru yapabilirler.