Tiktok’un yeni trendi hastanelik ediyor! 20 kişi hastanelik oldu

İnsanların “Ejderha nefesi” olarak bildiği sıvı nitrojen aşılanan sokak yemeğini tadarken video çeken 20’den fazla kişi hastaneye kaldırıldı.

Tiktok’un yeni trendi hastanelik ediyor! 20 kişi hastanelik oldu

Endonezya’da trend haline gelen sokak yemeğinde sıvı nitrojen kullanıldığı ve tehlikeli olduğu görüldü. Chiki ngebul ya da chikibulis denen yiyecek sıvı nitrojenle kaplı olduğu için zarar veriyor. Kişilerin gıda zehirlenmesi üzerine hastaneye mide yanması ile gittiği öğrenildi.

Dragon’s Breath olarak bilinen sanki üzerinde bir bulut varmış gibi olan yiyecek yendiğinden ağızdan ve burundan buhar çıkıyor.

Doktorlar uyarıyor

maxresdefault.jpg

Griffith Üniversitesi’nde doktor olan küresel sağlık güvenliği araştırmacısı Dicky Budiman, bu yiyeceğin tüketildiği zaman bağırsak yanıklarına, bundan da kötü olarak ölüme sebep olabileceğini söyledi.

Ciddi nefes alma problemleri ve cilt yanıkları gibi tehlikeleri olduğunu Endonezya Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Maxi Rein Rondonuwu açıkladı. Aynı zamanda 25 kişinin bu tehlikelerle karşılaştığını, ikisinin ise fenalaşarak hastaneye götürüldüğünü belirtti.