Türkiye bir sıralamada daha geride kaldı!

Speedtest, internet hızlarında Türkiye’nin durumunu değerlendirdi. Hızlı internet arıyorsanız bu haberden yararlanabilirsiniz. Türkiye’de internetin en hızlı olduğu şehirler ile en hızlı olan internet operatörlerini Speedtest açıkladı.

Türkiye bir sıralamada daha geride kaldı!

Türkiye’de yoğun şekilde internet hızının artmasına dair çalışmalar yapılırken hala birçok bölgede internet problemleri yaşanıyor. Ev ve mobil internetin ayrıldığı istatistiklerini yayınlayan Speedtest, internet hizmetini en hızlı veren şirketleri açıkladı.

Bu kapsamda ise TurkNet 55,82 Mbps ile en hızlı indirme sunan şirket olurken sırayla Türksat Kablo 37,27 Mbps, Turkcell 37,16 Mbps, Vodafone 24,25 Mbps ve son olarak Türk Telekom yer aldı.

En az gecikme

Speedtest birçok kategoride değerlendirme yaparken gecikme sürelerini de inceledi ve TurkNet’in 13 ms ile birinci sırada olduğu öğrenildi. Sonrasında Türk Telekom ve Turksat 20 ms, Turkcel 21 ms ve Vodafone 34 ms ile sıralanıyor.

Sonuncu Turk Telekom

fast-internet.png

TurkNet, kullanıcılarına minimum 25 Mbps indirme ve 3 Mbps upload sunan şirket oldu. Arkasından yüzde 61,5 ile Turkcell takip ederken üçüncü şirket ise yüzde 58,4 ile Turksat Kablo. Vodafone yüzde 50,1 ile dördüncü olmuşken sonuncu ise 48,6 ile Türk Telekom.