Türkiye meteor yağmuru şölenini izlemek için geceyi ayakta geçirdi

Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen meteor yağmuru 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Perseid meteor yağmurunu İzlemek isteyenler geceyi dışarıda geçirdi.

Türkiye meteor yağmuru şölenini izlemek için geceyi ayakta geçirdi

Milyonlarca vatandaşa heyecanlandıran duyuru Kandilli rasathanesinden gelmişti. halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen meteor yağmuru 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. yurdun dört bir yanından vatandaşlar meteor yağmuru şölenini izleyebilmek için geceyi sokaklarda geçirdi. Perseid meteor yağmuru Sırasında çekilen görüntüler adeta bir görsel Şölen oluşturdu.

Günler öncesinde kandillere satar mısın Ben yapılan duyuruda 12 13 Ağustos tarihlerinde Perseid Meteor olayının Türkiye'den de izlenebileceği duyurulmuştu. Gece yarısı 00'dan sonra vatandaşlar adeta sokaklara döküldü. meteor yağmuru sırasında görsel Şölen de ortaya çıktı.

meteor-yagmuru-2.jpg

Türkiye geceyi dışarıda geçirdi

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan duyurunun ardından Türkiye resmen geceyi dışarıda geçirdi. yurdun dört bir yanından vatandaşlar meteor yağmurunu izleyebilmek için şehrin ışıklarından uzaklaşabilecekleri bölgeleri tercih etti.

Meteor yağmuru sırasında çekilen görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.