Türkiye'nin günü Instagram'da geçiyor! Ayda 21 saat harcıyoruz

Türkiye Instagram'da en çok vakit geçiren ülkelerden biri oldu. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ayda Instagram'da geçirilen vakit 21 saat olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin günü Instagram'da geçiyor! Ayda 21 saat harcıyoruz

Türkiye, en çok sosyal medya kullanan ülkelerden biri olduğu gibi aynı zamanda Instagram'da en çok vakit geçiren ülkelerden de biri oldu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de Instagram'ın 40 milyonu Aşkın kullanıcı sayısı bulunuyor. En çok Instagram kullanan ülke olan Türkiye'de ayda Instagram'da geçilen vakit ise ortalama 21 saat oldu. Ayrıca Türk vatandaşları WhatsApp'ta da ayda ortalama 11 saat vakit geçiriyor.

Popüler sosyal medya platformu Instagram'a ilişkin dijital raporlar Geçtiğimiz günlerde DataReportal tarafından açıklandı. Yayınlanan bu raporlara göre Türkiye dünya genelinde Instagram'da en çok kullanıcısı bulunan ülke olduğu gibi aynı zamanda Instagram'da en çok vakit geçiren ülkede oldu. Türkiye'de 40 milyondan fazla Instagram kullanıcısı bulunurken aylık Instagram'da geçirilen süreç ise ortalama 21 saat oldu. Türkiye'nin en çok kullandığı diğer uygulamaları ise sırasıyla WhatsApp Twitter ve YouTube'da oldu.

AYDA 21 SAATİMİZ INSTAGRAM'DA GEÇİYOR

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de nüfusun %80'i sosyal medya kullanıyor ve yoğun bir vakit harcıyor. 18 yaş üstü gençlerin %95'ini sosyal ağlarda uzun süre vakit geçirdiği tespit edilirken 60 yaş üstü vatandaşlarda da oran oldukça yüksek. Sosyal medyada harcanan vakit bakımından Türkiye dünyada 15 sırada yer alıyor. Ancak söz konusu Instagram olduğunda ülkemiz zirveyi kimselere bırakmıyor. Instagram'da ayda geçirilen vakit 21 saat olurken WhatsApp'a harcanan süreyse 11 saat oldu.