Vergisiz telefon markaları! Vergisiz alınabilecek telefonlar

2023 seçimlerinde gündeme gelen ve seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gençlere verilen vaatler arasında yer alan vergisiz telefon ve bilgisayar satışıyla ilgili araştırmalar sürüyor.

Vergisiz telefon markaları! Vergisiz alınabilecek telefonlar

21 Ağustos 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar uygulaması ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bir defaya mahsus olmak üzere uygulamaya alınacak olan vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili merak edilenler yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, vergisiz telefon şartları neler? Vergisiz telefon satışı başladı mı? Vergisiz telefon fiyatları ne kadar 2023? Vergisiz telefon markaları hangileri? Vergisiz alınabilecek telefon modelleri neler? İşte merak edilen tüm detaylar…

LİSANS VE ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışından sadece lisans ve ön lisans öğrencileri yararlanabilecek. Doktora ve açıköğretim öğrencileri bu uygulamadan yararlanamayacak. Bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satışı uygulaması kapsamında henüz bu uygulamaya dahil olacak telefon ve bilgisayar markaları listelenmedi. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detayları sizlerle paylaşacağız.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN VE MONTAJLANAN TELEFONLAR

Türkiye’de üretilen ve montajlanan telefon marka ve modelleri şöyle:

- Xiaomi: Redmi 9C-Redmi 9T- Redmi Note 10S- Redmi 10 2022.

- Oppo: A15s- Reno 5 Lite.

- Samsung: Galaxy A01 Core-Galaxy A21s-Galaxy A30-Galaxy A52-Galaxy A70.

- Vivo: Y11s-Y21s-Y53s

- TCL:20 SE-20 E-L7.

- Omix: X300-X500.

- Tecno Mobile: Camon 16

- General Mobile: General Mobile 21.

- Poco: Poco C40.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN VE MONTAJLANAN BİLGİSAYARLAR

Türkiye’de üretimi ve montajlaması yapılan bilgisayar marka ve modelleri de oldukça geniş. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar üretimi yapan çok sayıda yerli marka bulunmakta.

Türkiye’de üretilen ve montajlanan bilgisayar markaları şöyle:

- Monster

- Casper

- Excalibur

- GameGaraj