Vergisiz telefon modelleri! Vergisiz telefon satışı başlıyor

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışı ile ilgili müjde seçim sürecinde gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere vaadi olan vergisiz telefon ile ilgili tüm merak edilenler yakından inceleniyor.

Vergisiz telefon modelleri! Vergisiz telefon satışı başlıyor

Vergisiz telefon satışı ile ilgili tüm detayların Kabine toplantısında ele alınması ve toplantı sonrasında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Vergisiz telefon satışı şartları, vergisiz telefon satışının ne zaman başlayacağı, kimleri kapsayacağı ve hangi marka ve modellerin uygulama kapsamına dahil olacağı merak ediliyor. Peki, vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon ne zaman alınabilecek? Üniversite öğrencilerine vergisiz verilecek telefon marka ve modelleri hangileri? İşte tüm merak edilenler…

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON SATIŞI BAŞLIYOR

Üniversite öğrencilerini kapsayacak olan vergisiz telefon uygulaması ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda bu konuya da değinmiş ve düzenlemenin detayları için bir sonraki Kabine toplantısını işaret etmişti. Şimdi tüm gözler bu uygulamanın detaylarında. Gençlere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak, vergisiz telefon satışına hangi marka ve modeller dahil olacak, kimler bu uygulamadan yararlanabilecek tüm bu soruların yanıtı merakla bekleniyor.

TÜM MARKA VE MODELLERİ KAPSAMAYACAK

Geçtiğimiz günlerde gündemdeki bu uygulamayla ilgili önemli bilgilendirmelere yer veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon uygulamasının tüm marka ve modelleri kapsamayacağını belirtmişti. Bu uygulama Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlarda da bir üst sınır olacak. Gençlere yönelik başlatılacak olan bu uygulama ile vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak.

vergisiz-telefon-modelleri-vergisiz-telefon-satisi-basliyor.jpg

HANGİ MARKA VE MODELLERİ KAPSAYACAK?

Vergisiz telefon uygulamasının tüm marka ve modelleri kapsamayacağı bu uygulamaya sadece Türkiye’de üretimi veya montajı gerçekleştirilen telefon marka veya modellerinin dahil edileceği belirtilmişti. Bu bilgilendirmenin ardından Türkiye’de üretim veya montajı gerçekleştirilen telefon modelleri araştırılmaya başlandı.

Türkiye’de üretimi veya montajı gerçekleştirilen marka ve modellerden bazıları şöyle:

- OPPO: A15, Reno 5 Lite

- Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 102022

- Samsung: Galaxy A01, Galaxy 21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy

- Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

- TCL: 20 SE, 20 E, L7

- Reeder: S19 Max Pro S

- Tecno Mobile: Camon 16

- Realme: C21, C21Y, C25, C25

- Omix: X300, X500

- General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

- Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus