Vergisiz telefon projesi yolda! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 15 model üzerinde çalışma var

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar projesi ile ilgili gündem devam ediyor. Seçim vaadi olan bu proje ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli açıklamalar geldi.

Vergisiz telefon projesi yolda! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: 15 model üzerinde çalışma var

Gençlerin merakla beklediği ve tüm detaylarını araştırdığı vergisiz telefon satışı ile ilgili yapılan tüm açıklamalar yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili gelen tüm resmi açıklamalar gençlerin gündeminde yer alıyor. Bu konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten önemli bir açıklama geldi. Vergisiz telefon projesi ile ilgili konuşan ve ilk kez detay veren Bakan Şimşek, bu proje kapsamında 15 model üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Ayrıca gençlerin vergisiz satın alabileceği belirtilen telefon modelleri de kesin olmamakla birlikte basına yansımaya başladı.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON PROJESİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde gençlere sunduğu vaatlerden biri olan vergisiz cep telefonu ve bilgisayar projesi ile ilgili tüm gelişmeler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. Bu konuyla ilgili gündemde yer alan çok fazla soru var. Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini söylemiş ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gerekli çalışmaları yaptığını belirtmişti. Gözlerin çevrildiği Bakan Şimşek’ten beklenen açıklama geldi.

15 MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gençlerin merakla takip ettiği vergisiz cep telefonu projesi ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu proje kapsamında 15 model üzerinde çalışıldığını dile getirdi. Sık sık gündem olan bu konuyla ilgili önemli bir açıklama yapan Bakan Şimşek, ‘Türkiye’de yerli üretim yapan firmalar dahil edilecek. Bunu yaparken aynı zamanda cari açığı da düşünmemiz gerekiyor. Cari açıktan dolayı Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. 60 milyar dolar cari açığımız var. Bunu düşünerek hareket edeceğiz.’ dedi.

vergisiz-telefon-projesi-yolda-bakan-mehmet-simsek-acikladi-15-model-uzerinde-calisma-var.jpg

İŞTE PROJE KAPSAMINDA OLACAĞI İDDİA EDİLEN TELEFON MODELLERİ

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon projesi kapsamında olacağı iddia edilen cep telefonu modelleri ise şöyle:

- Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022

- OPPO: A15, Reno 5 Lite

- Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy

- Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

- TCL: 20 SE, 20 E, L7

- Reeder: S19 Max Pro S

- Realme: C21, C21Y, C25

- Tecno Mobile: Camon 16

- General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 21 Pro

- Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

- OMIX: X5