WhatsApp çok çarpıcı yeni özelliğini duyurdu

Whatsapp'ta yenilikler bitmiyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması yine çok çarpıcı bir özelliğini Daha duyurdu.

WhatsApp çok çarpıcı yeni özelliğini duyurdu

Whatsapp, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak adına Yeni özelliklerini paylaşmaya devam ediyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ta yeni bir özellik daha görücüye çıktı. Geçtiğimiz günlerde HD fotoğraflar için platforma destek eklediğini duyuran Whatsapp, bu özellikle bağlantılı yepyeni bir özelliği daha açıkladı.

Whatsapp, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak HD fotoğraflar için destek eklediğini duyurmuştu. Kullanıcıların oldukça ilgisini çeken bu duyuru sonrasında fotoğrafların yüksek çözünürlüklü bir şekilde gönderilmesi mümkün hale geldi. Bu duyuruyu yapan Whatsapp hemen arkasından da HD video desteğinin uygulamaya ekleneceğini bildirdi. Nihayet bu konuda da beklenen gelişme az önce duyuruldu.

WHATSAPP'TA HD VİDEO DÖNEMİ BAŞLADI

Whatsapp kullanıcıları uzun süreden beri uygulama üzerinden gönderdikleri fotoğraf ve videoların kalitesinin bozulmasından şikayet ediyordu. Bu konuda yeni özelliklerini devreye alan şirket, hem İOS hem de Android kullanıcıları için önce HD fotoğraf desteği ardından da HD video desteği sundu. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar Artık Whatsapp üzerinden daha yüksek çözünürlüklü videoları birbirine gönderme imkanı yakalayacak.

Bu özellik gelmeden önce Whatsapp, 480p'ye kadar video destekliyordu. Kullanıcılar Bu sebeple Whatsapp'a sık sık şikayetlerini iletiyordu.

WHATSAPP HD VİDEO GÖNDERME NASIL YAPILIR?

Peki Whatsapp'ın yeni özelliği ile birlikte Whatsapp'tan HD video gönderme nasıl yapılır? Kullanıcıların aynı HD fotoğraf gönderme özelliği gibi HD video göndermek istediğinde video veya fotoğrafları seçtikten sonra üst kısımda yer alan yeni HD düğmesine tıklamaları gerekiyor. Burada kullanıcıların karşısına standart kalite ve HD kalite olmak üzere iki farklı seçenek çıkacak. İlgili dosya boyutunu Seçen kullanıcılar HD Kaliteyi tıklamaları durumunda yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme şansına sahip olacak.