WhatsApp'tan bomba duyuru! Dünya devinde internetsiz mesajlaşma dönemi başlıyor

WhatsApp'tan kullanıcılarına bomba özellik geldi. Teknoloji devi, internet olmasa bile mesajlaşmaya izin verecek bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

WhatsApp'tan bomba duyuru! Dünya devinde internetsiz mesajlaşma dönemi başlıyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, internet olmasa bile mesajlaşmaya izin verecek. Teknoloji devinden yapılan açıklamaya göre internetin kapanması kesintiye uğraması ya da engellenmesi halinde kullanıcıların çevrimiçi kalabilmeleri için Proxy sunuculuğu aracılığıyla bağlanmasına izin verileceği bildirildi. Yani Whatsapp'ta internetsiz mesajlaşma dönemi başlıyor.

WhatsApp, dünya genelindeki kullanıcılarının özgürce iletişim kurmasına izin vermek amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Yapılan açıklamada gönüllü proxy'ler oluşturmaya davet edildi ve nasıl kurulacağına dair bilgi verildi. Yani WhatsApp bu çalışması ile birlikte internet olmasa bile mesajlaşmaya izin verecek.

WHATSAPP'TAN BOMBA DUYURU GELDİ

WhatsApp Ocak ayının sonlarına doğru yaptığı duyuruda milyonlarca kullanıcısının yeni yılını kutladı. Kullanıcılarına müjdeli haberi veren WhatsApp, “WhatsApp'ı kullanan herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2023'ün başını özel mesajlarla veya aramalarla kutlamış olsak da birçok insanın hâlâ internet kesintileri yüzünden sevdiklerine erişme imkanından mahrum bırakıldığının farkındayız.

Bu kişilere yardımcı olmak amacıyla, bugün dünyanın her yerindeki WhatsApp kullanıcıları için proxy desteği sunmaya başlıyoruz. Böylece, bağlantıları engellenen veya kesintiye uğrayan kişilerin WhatsApp'a erişmeye devam edebilmesi için gücü onların eline veriyoruz.

Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.” ifadelerini kullandı.

İNTERNET BAĞLI OLMASA DA MESAJ ATMAK MÜMKÜN OLACAK

WhatsApp'ın bu yeni uygulaması ile birlikte Proxy yani vekil sonucu kullanılacak. Böylece kullanıcılar internet hizmetleri kesintiye uğrasa bile online mesajlaşma uygulaması üzerinden mesaj göndermeye devam edebilecek.