Açık ve etkili şekilde karşılık verme kararı alındı

İran’ın İsrail’e yönelik drone ve füze saldırısının sonrasında İsrail Savaş Kabinesi'nin misilleme kararı alıp almayacağı merak konusu olmuştu.

Açık ve etkili şekilde karşılık verme kararı alındı

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu ise Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını ileri sürdü. Haberde İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu da bildirildi. İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini ileri sürdü.

acik-ve-aetkili-sekilde-karsilik-verme-karari-alindi.jpg

“AÇIK VE ETKİLİ”
Haberde, Savaş Kabinesi'nin İran’ın saldırısına karşı “açık ve etkili” bir şekilde karşılık verme kararı aldığı kaydedilirken, İsrail’in tepkisinin, İran’ın gerçekleştirdiği “büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı” mesajını vermeyi amaçladığı dile getirildi. İsrail’in İran’a vereceği “yanıt”ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilen haberde, İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu ifade edildi. Savaş Kabinesi’nin yarın yeniden bir araya geleceği bilgisi verildi. Kanal 12, daha önceki bir haberinde de, Savaş Kabinesi'nin toplantısında İran'ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığını ve bu seçeneklerin her birinin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" iddia edilmişti.

acik-ve-aetkili-sekilde-karsilik-verme-karari-alindi-001.jpg
NELER YAŞANMIŞTI
İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi yaşamını yitirmişti. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını dile getirmişti. İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini kaydetmişti. İran, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurmuştu. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini fakat güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini tespit etmişti.