Asgari ücret zammı belli oldu! Kesin diyerek canlı yayında duyuruldu

Yeni asgari ücret zammı belli oldu. 2024 yılında asgari ücrete 2. Zam o tarihte yapılacak.

Asgari ücret zammı belli oldu! Kesin diyerek canlı yayında duyuruldu

Artan enflasyon oranlarına rağmen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı, SGK Uzmanı İsmail Sevinç tarafından canlı yayında kesin olarak duyuruldu. Temmuz ayında asgari ücretin ne kadar artacağı netleşti.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları devam ederken yeni bilgiler de kulislere düştü. Sosyal Güvenlik uzmanları, aldıkları kulis bilgilerini canlı yayında paylaştı. Asgari ücret zammı için tarih verildi. Aslında yılbaşında yeni asgari ücret belirlenirken bu yıl ara zam olmayacağı söylenmişti. Fakat Türkiye'deki enflasyon ve hayat pahalılığı yeni bir asgari ücret zammını zorunlu hale getirdi. Bu sebeple de asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Peki Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

İKİNCİ ZAM GELİYOR: ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2024 yılının ilk yarısında yaşanan enflasyon artışının ardından milyonlarca asgari ücretli vatandaş için ikinci bir zam haberi geldi. İlk zammın ardından alım gücü azalan vatandaşlar, Temmuz ayında uygulanacak yeni zam oranını büyük bir merakla bekliyor.

10-bin-tl-maas-alan-emekliye-5-bin-tl-ek-zam-surprizi-3.jpg

SGK UZMANINDAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMA

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, yaptığı canlı yayın açıklamasıyla, Temmuz 2024'te yapılacak asgari ücret zammına dair önemli bilgiler verdi. Enflasyon oranlarına dayalı olarak asgari ücretin artırılacağını belirten Sevinç, vatandaşlara umut oldu.

ENFLASYON VE ZAM ORANLARI

Ocak-Haziran 2024 dönemi için enflasyon oranları, asgari ücrete yapılacak zam oranını belirleyecek ana faktör oldu. İlk üç aylık enflasyon verileri, yılın ikinci yarısında yapılacak zam oranını yüzde 15 olarak belirledi. Uzmanlar, yılın tamamı için enflasyonun yüzde 25 ile 30 arasında olabileceğini öngörüyor.

TEMMUZ 2024'TE BEKLENEN ASGARİ ÜCRET

SGK Uzmanı Sevinç'in açıklamalarına göre, Temmuz ayında asgari ücretlinin cebine yansıyacak zam oranı, ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak, 21 bin 252 TL ile 22 bin 102 TL arasında olması bekleniyor. Bu zam ile birlikte vatandaşların enflasyon karşısında biraz olsun rahatlaması hedefleniyor.