Petrol fiyatları COŞTU! Savaş etkisi ile adeta fırladı

İran-İsrail gerilimi petrol piyasalarını hareketlendirdi. Ham petrol 86 Dolara kadar yükseldi.

Petrol fiyatları COŞTU! Savaş etkisi ile adeta fırladı

Orta Doğu'da tırmanan İran-İsrail gerilimi, petrol piyasalarını doğrudan etkiledi. Geçtiğimiz Cuma, WTI ham petrol vadeli işlemleri varil başına 86 dolar seviyesine ulaşarak, bölgesel çatışma ihtimali ile petrol piyasalarını sarsmaya devam etti.

PETROL FİYATLARINDA HIZLI YÜKSELİŞ

İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı saldırısının ardından, petrol piyasaları ani bir yükseliş yaşadı. 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısı sonrası İran'ın karşılık vermesi, varil başına 86 dolarlık fiyat artışıyla sonuçlandı. Bu yükseliş, 20 Ekim'den bu yana görülen en yüksek petrol fiyatlarına işaret ediyor.

ABD VE AVRUPA EKONOMİK ETKİLERİ

ABD'de güçlü enflasyon verileri, Federal Rezerv'in faiz indirim beklentilerini düşürürken, bu durum enerji talebi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'nın faiz politikaları da enerji piyasaları üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. Perşembe günü yapılan toplantıda, faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmese de, bankanın yakın zamanda faiz indirimine gitmeye hazır olduğu sinyalleri verildi.