Yeni Maaşlar Açıklandı! İşte Zamlı Tablo

Temmuzda Memur ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Belli Oldu!

Yeni Maaşlar Açıklandı! İşte Zamlı Tablo

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Mart ayı enflasyon verileri ışığında, memur ve emekli maaşları için Temmuz zammı oranları netleşti. İşte meslek gruplarına göre detaylı maaş hesaplamaları.

Emeklilerine memur milyonlarca vatandaş gözünü Temmuz zammına çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon verileri açıklandıkça zam oranları da netleşmeye devam ediyor. Temmuz 2024 emekli ve memur zammı için tahminlerde geldi. Peki kim ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? Son dakika haberi ile emekli ve memur maaş zammı tahminleri belli oldu….

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mart ayı enflasyon verileri doğrultusunda, Temmuz ayında uygulanacak memur ve emekli maaş zamları netleşmeye başladı. Ocak ayında memurlara uygulanan %29,78 enflasyon farkı ve %15 toplu sözleşme zammı sonrasında, memur maaşları ortalama %49,25 oranında arttı.

ENFLASYON RAKAMLARI VE BEKLENEN ZAM ORANLARI

Mart ayında enflasyon aylık %3,16 olarak gerçekleşti, yıllık ise %68,50 olarak açıklandı. İlk üç ayda toplamda %15,06 olarak hesaplanan enflasyon farkı, Temmuz ayında yapılacak zam oranını belirleyecek önemli bir gösterge. Haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte yılın ilk yarısının toplam enflasyonu da netleşecek ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı kesinleşmiş olacak.

MAAŞ HESAPLAMALARI VE İSTATİSTİKLER

2024 yılının Temmuz ayında, Ocak zammıyla birlikte belirlenen en düşük memur maaşı 32 bin 860 liradan, ortalama memur maaşı ise 25 bin 15 liradan 37 bin 220 liraya yükseltildi. Yeni verilere göre memur maaşlarının kesin zam oranları ve yeni maaş tabloları, Haziran ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra detaylı bir şekilde hesaplanacak.

TOPLU SÖZLEŞME VE ENFLASYON ZAMMI

Mevcut verilere göre, memurlar ve emeklilerin maaşlarına Temmuz'da yapılacak zam hem toplu sözleşme hem de enflasyon farkı dikkate alınarak hesaplanacak. Bu, hem maaşlarda gözle görülür bir artış sağlayacak hem de yüksek enflasyon ortamında alım gücünü korumalarına yardımcı olacak.

İşte zamlı yeni maaş tablosu:

screenshot-1.jpg

yeni-maaslar-aciklandi-iste-zamli-tablo-2.jpg

yeni-maaslar-aciklandi-iste-zamli-tablo-3.jpg