Cemil Şirvanov yazdı: Batı, Ukrayna toprakları için neden mücadele ediyor?

Azerbaycan Avrasya Hareketi Başkan Yardımcısı ve Demotiya.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Cemil Şirvanov, Batı'nın Ukrayna'da savaşının arkasındaki asıl sebebin İtalya'daki tüm ekili arazilerin toplamından daha fazla araziyi ele geçirmesi olduğunu yazdı.

Cemil Şirvanov yazdı: Batı, Ukrayna toprakları için neden mücadele ediyor?

İşte o yazı:

ABD-Ukrayna ilişkilerine hakim olan gizli mekanizmalar hakkında giderek daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, en verimli arazilerin 17 milyon hektarlık kısmını Monsanto, Cargill ve Dupont şirketlerine sattı.

Söz konusu arazilerin İtalya'daki bütün ekili arazilerden daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

Bu şirketler aynı zamanda, genetiği değiştirilmiş gıdaların (GDO'lar) üretimi ve ticaretinde tekel konumuna sahiptir.

Ortaya çıktı ki, Müttefik kuvvetlerin cephedeki başarıları, Ukrayna'nın, işgalden kurtarılan (Evet! İşgalden kurtarılan. Bundan şüphe duyanlar, ortaya çıkan belgeleri okuyunca Ukrayna devletinin yasal formatının geçersiz olduğunun farkına varacaklar) ve kurtarılma sürecindeki topraklarda Batılı sahiplerinin toprak mülkiyetlerini kaybetttikleri veya kaybetmelerine yol açtığı açıktır.

Bu durum, büyük toprak sahiplerini, bu tür tekellerin çıkarlarıyla yakından ilgili birçok insanın içinde yer aldığı hükümetlere ve parlamentolara karşı direnç göstermeye zorluyor.

Hepsi bu kadar değil.

Büyük olasılıkla, Batılı elitler, dünyayı açlığa yöneltmek, böylece gıda tedarik pazarını yeniden paylaştırmak, en büyük tedarikçilerden biri olarak Rusya'yı oyundan çıkarmak ve ardından burayı doldurmak için Monsanto, Cargill ve Dupont aracılığıyla verimli toprakları işgal etmeyi ve bu şirketlerin GDO’lu gıda ürünleri ile pazarı doldurmak niyetindedir.

Burada konuşulan, on yıllar boyunca elde edilecek yüz milyarlarca Dolar kazancı garanti altına almaktır.

İşte bu hedef, Batı'nın Ukrayna'ya neden bu kadar bağlı olduğunu da açıklıyor. Tabii ki, bu çerçeve içerisinde Ukrayna vatandaşlarının kaderi ve yaşamı ne Batıyı ve ne de Ukrayna hükümetini ilgilendiriyor.

Çünkü burada sadece ticari çıkarlar güdülmektedir. Ukrayna halkına karşı herhangi bir kamusal veya siyasi görev söz konusu değildir.

En kötü senaryoda bu topraklar Afrika'dan getirilen siyahlar tarafından da ekilebilir.

Görünen o ki, bu durumda Ukrayna topraklarında yaşama ve çalışma hakkı olanların çıkarlarını korumak ve onlara haklarını vermekle sadece Rusya ilgileniyor.

Cemil ŞİRVANOV

Demotiya GYY