DEB Partisi kongresinde Çiğdem Asafoğlu güven tazeledi

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde yapılan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 6. Olağan Kongresi’nde tek aday Çiğdem Asafoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

DEB Partisi kongresinde Çiğdem Asafoğlu güven tazeledi

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 6. Olağan Kongresi, 27 Kasım Pazar günü Gümülcine'de gerçekleştirildi.

Kongre DEB Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı merhum Dr. Sadık Ahmet ile dava arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yer aldı.

Kongre, Divan Kurulu üyelerinin belirlenmesi ile devam etti.

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Emin olurken, sekreterlik görevine Emel İbram ve Kerem Abdürrahimoğlu seçildi.

Divan Kurulunun belirlenmesinin ardından selamlama konuşmalarına geçildi.

İlk olarak DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu söz aldı.

Asafoğlu konuşmasında "5 Ocak 2019 yılında göreve talip olduğumda bu görevin nedenli zor, kutsal ve bir o kadar da onurlu olduğunu bilincindeydim. Bayrağı teslim alır almaz Avrupa Parlamentosu Seçimleri ile karşı karşıya kaldık. 2014 seçimlerinde yakaladığımız başarıyı genç ve dinamik bir ekiple tekrar başardık. Göreve gelirken söylediğim gibi; DEB partisi bir dava partisidir, Azınlığımızın maruz kaldığı haksızlıkları haykırmak, kamuoyu oluşturmak bunu dünyaya duyurmak gibi bir misyonu vardır. Bugünde davamızı her platformda savunmaya, üyesi olduğumuz çatı kuruluşları EFA ve FUEN ’in de katkılarıyla sorun ve sıkıntılarımızı uluslararası kamuoyuna taşımaya gayret gösteriyoruz. Azınlığımızın her derdi ile dertlenen DEB Partisi’ni kuran rahmetli Dr. Sadık Ahmet ve arkadaşlarına her daim minnet duyuyor ve şükranlarımı sunuyorum. En büyük teşekkürümü de kocaman yürekli DEB ailesi, fedakâr ekibime, hepiniz iyi ki varsınız ve iyi ki benim dava arkadaşımsınız" ifadelerini kullandı.

DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu'nun konuşmasının ardından DEB Partisi eski genel başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif birer selamlama konuşması yaptı.

Selamlama konuşmalarının ardından partinin Genel Başkanı ve MYK üyelerini belirlemek üzere seçime gidildi.

DEB Partisi üyelerinin kullandığı oylarla Çiğdem Asafoğlu yeniden DEB Partisi Genel Başkanlığına seçildi.

Kongreye, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, yerel yöneticiler, kurum ve kuruluş başkanları ile Batı Trakya genelinden DEB Partisi üyeleri katıldı.

ÇİĞDEM ASAFOĞLU KİMDİR?

Çiğdem Asafoğlu, 7 Kasım 1987 tarihinde Yunanistan’da Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) kentinde doğdu.

İlk öğrenimini Kireççiler Azınlık İlkokulu, orta ve lise öğrenimini İskeçe 1. Yunan Devlet Lisesi’nde yaptı.

Üniversite eğitimini Selanik Aristotelio Yunan Devlet Üniversitesi Felsefe ve Pedagoji Bölümü’nde tamamladı.

5 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen DEB Partisi kongresinde tek aday olarak Genel Başkan seçildi.

Çiğdem Asafoğlu evli ve 1 çocuk annesidir.