Erdoğan, et ithalatını savunan Bakan Kirişçi'yi fırçaladı!

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'nin "Efendim, karkas fiyatları..." diyerek et ithalatını göndeme getirmek istemesi üzerine Erdoğan, "Sen karkası, markası bırak. Önce benim kendi vatandaşımdan, çiftçimden aldığım hayvan, benim için en karlı hayvandır" dedi.

Erdoğan, et ithalatını savunan Bakan Kirişçi'yi fırçaladı!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta yeni Tokat Havalimanı başta olmak üzere yapımı tamamlanın tesislerin toplu açılış töreni sonrası Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde çiftçilerle bir araya geldi.

Yaklaşık 1.5 saat süren buluşmada Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

“URUGUAY’DAN HAYVAN GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Şu anda et hayvancılığında Türkiye’nin ihtiyaç konumunda olduğunu belirten Erdoğan, “Kırmızı ette ihtiyacımız var. Şu anda Uruguay’dan hayvan getirmeye çalışıyoruz. Halbuki burada var. Neden Uruguay’dan alalım? Biz kendi ülkemizdeki hayvanları almak suretiyle bu işi bitirelim” dedi.

“ŞİMDİ KARKASI MARKASI BIRAK”

Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiği Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, karkas et fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yapmak isteyince Erdoğan, araya girdi.

Şimdi karkası markası bırak” diyen Erdoğan, “Önce benim kendi vatandaşımdan, çiftçimden aldığım hayvan benim için en kârlı hayvandır” dedi.

Bakan Kirişçi ise, “Bu yüzden bize vermiyorlar efendim” dedi. Erdoğan’dan bunun üzerine benim vatandaşım “havada karada verir” ifadelerini kullandı.

"RAMAZANIMIZDA UCUZ FİYATA ET VERELİM"

Erdoğan'ın "Vermem diyen var mı?" sorusuna salonda bulunanlar hayvanlarını verebileceklerini söyledi, bazı çiftiler de "Hibe ederiz" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da hibeye gerek olmadığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Uygun fiyatla, Vahit Bey bu konularda güvenilir bir dava arkadaşımdır. Hiçbir zaman vatandaşımızı dara düşürmez. En uygun imkanlarla vatandaşımızdan biz bu hayvanları alırız, süratle de Tarım Kredi olarak bunları piyasaya süreriz. Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumunda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim."