Kamu aşçılarından Mengen Festivali'nde siyah çelenk eylemi

35’incisi düzenlenen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Kamu Aşçıları Derneği'nin çelenk bırakma eylemi damga vurdu. Kamu Aşçıları Derneği Başkanı Serkan Çetinöz , " Almış olduğumuz diplomaların,  vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamu aşçılarından Mengen Festivali'nde siyah çelenk eylemi

35’incisi düzenlenen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne Kamu Aşçıları Derneği'nin çelenk bırakma eylemi damga vurdu. 

Kamu Aşçıları Derneği Başkanı Serkan Çetinöz , Genel Sekreter Selçuk Özdemir ve çok sayıda dernek üyeleri ile birlikte gerçekleşen çelenk bırakma eyleminde Başkan Çetinöz ," Almış olduğumuz diplomaların,  vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyah üniforma giyeceklerini de  belirten Serkan Çetinöz,"Aşçılık tüm dünyada itibar sahibi iken,  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan aşçılar maalesef vasıfsız, sıradan, herkesin yapacağı bir iş olarak görülmekte, eğitimi bilgisi tecrübesi yok sayılarak  idarecinin iki kelamı ile çaycı, temizlikçi bulunduğu 'yardımcı hizmetler sınıfının tüm görevlerini yapacaksın' diyebilmektedir."dedi.


Kamu Aşçıları Derneği Başkanı Serkan Çetinöz'ün açıklamasının tam metni şöyle:
Ürünü insan olan Türkiye’nin ve Dünyanın tek festivali,  Uluslararası Mengen Aşçılık Festivali'ne hoş geldiniz.

Sekizinci sanat olarak kabul edilen aşçılık mesleği,  günümüzde çalışma standartlarının değişmesinden dolayı, dışarıda yeme alışkanlığının artması ile  insanların en temel ihtiyacı olan sağlıklı beslenmeyi sağlayarak önemini daha da artırmıştır. 

Fizik, kimya, biyoloji ve matematik  gibi dört önemli bilimi kapsayan ender mesleklerden biridir aşçılık . Akademik bir meslek olduğu için üniversiteler mesleğimizle ilgili  bölümler açmaktadır. Gastronomi bölümlerinin puanları tıp ve hukuk fakültelerinin puanları ile yarışmaktadır.  Aşçılık tüm dünyada itibar sahibi iken,  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan aşçılar maalesef vasıfsız, sıradan, herkesin yapacağı bir iş olarak görülmekte, eğitimi bilgisi tecrübesi yok sayılarak  idarecinin iki kelamı ile çaycı, temizlikçi bulunduğu yardımcı hizmetler sınıfının tüm görevlerini yapacaksın diyebilmektedir. Bir meslek erbabı bir sanatçı için ne kadar acı bir durum…

Elektrikçi , tesisatçı, şöför. bilgisayar işletmeni, matbaacı, ayakkabı tamircisi meslek olarak görülüyor ama ömrümüzü verdiğimiz mesleğimiz   Özlük haklarını alamamakta ve dolayısıyla hak ettiği itibarı sarsılmaktadır.  Bu nedenle mesleğimize gereken itibar verilene kadar tepkimizi göstermek adına bundan sonraki katılacağınız tüm etkinlikler ve çalışma hayatınızda  Siyah üniforma giymeye karar verdik.

Burada mesleğe saygı anıtına siyak çelenk bırakarak 
Almış olduğumuz diplomaların,  vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını istiyoruz. Acıkınca değil her zaman hatırlanmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum.