KADIN FUTBOLU RENKLENİYOR

01.06.2021, salı günü basın açıklaması yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sn. Ali Koç, futbol sezonunu değerlendirip, kulüp hakkında gelişmeleri basınla paylaştı.

Sn. Başkan, Emre Belözoğlu ile yeni sezonda devam etmeyeceğini, Portekiz veya Alman ekolünden bir teknik direktör ile devam edeceğini söyledi.

Evet, bu kararında çok haklı başkan, hatta futbol oynarken bir anda hem oyuncu, hem hoca pozisyonuna geçmesi bana göre yanlıştı. Çünkü, her  kurumsal iş yerinde bir kişinin bir görevi olur.

Emre Belözoğlu'na hem futbolcu, hem teknik direktör görevi verildi.

Bu sezon Erol Bulut gittikten sonra yapılan en büyük hata buydu.

Emre Belözoğlu futbolcu olarak devam edip, Erol Bulut hocanın yardımcılarından biri veya alt yapıdan bir hoca ile devam edilebilirdi.

Sn. başkanın açıklamalarına dönelim;

Başkan bir pilot takım satın almak veya kurup takımda ilk 11 oynayamayan futbolcuların süre alıp tecrübe kazanmasını istediğini söyledi. 

Emre Belözoğlu'nu bu projede değerlendirebilirler ve biraz tecrübe kazandırıp A takım antrenörü-teknik direktörü gibi görevleri layıkıyla yapabileceği zamanı kazandıktan sonra A takıma alabilirler.

Bu şekilde olursa hem Emre Belözoğlu kazanır, hem yönetim, hemde taraftarın sevdiği hocalar kervanına adını yazdırabilir. 

Sn. Başkan Koç, bayan futbol takımı çalışmaları ve bu doğrultuda Samandıra'ya yeni spor tesisleri inşa ettikleri konusunda da açıklamalarda bulundu.

Bayan futbol takımı kurulmasını bir sporsever olarak ben de memnuniyet ile karşıladim. Türk futbolunu geliştirmek ve daha önemlisi bayanların futbola olan ilgisini arttırmak için güzel bir hareket.

Bu düşüncesinden dolayı sn. Ali Koç beyi kutluyorum. Umarım bu planları sorunsuz ilerler ve Türk Bayan Futbolu Beşiktaş'tan sonra, Fenerbahçe ile de renklenir.

Erkek Futbol Ligi'nde olduğu gibi Bayanlar Futbol Ligi'nde de ezelî rekabet, ebedi dostluk devam eder.

Dedikodulara da değinen başkan;

Hangi kulüp olursa olsun kötü giderken sorumluluk almayan insanların sinir bozucu ilgili toplumu (camiayı) olumsuz etkileyecek konuşmalar yapmamaları gerekir. Eğer eleştiriyorsanız gelin o zaman siz de katkıda bulunun dendiği zaman, düşüncelerinizi paylaşın.

Dün, Adana Demirspor, bugün Fenerbahçe'yi elimin yazdığı kadarıyla anlatmaya çalıştım.

Diğer futbol takımları hakkında görüşlerimi ve yorumlarımı bilmek isterseniz, bana e-posta adresimden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar