Leyla Emeç Tavşanoğlu

Leyla Emeç Tavşanoğlu

CORONA’YA DOĞRU LEBALEB

Bütün dünya Covid-19 pandemisi yüzünden alarmda. Gün geçmiyor ki bir ya da bir kaç ülke yeni korunma önlemleri açıklamasın. İngiltere’den yayılmakta olan mutasyon virüs de dünyayı saran bu panik havasına tuz biber ekti.

Ülkemizde de maşallah Covid-19 önlemleri eksiksiz uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı vatandaşlara unutturmamak için olsa gerek gönderdiği bütün sosyal medya mesajlarında maske-mesafe-evde kal; hash tag’ını kullanıyor. İnsanlar bir yıldır evde kapalı kalmaktan, sürekli maske-mesafe uygulamasını eksiksiz yerine getirmekten bir mutlu sormayın. Hele yirmi yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar kendilerine uygulanan daha ağır koruma önlemleri nedeniykle hükümetimize duacı. Bazı münafıklar, bunun Anayasa’nin vatandaşların eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söylüyor. Olsun.

Öte yandan esnaf, özellikle de lokantacılar, otel işletmecileri, diğer küçük esnaf devletten hiç bir destek almadan yaşamlarını sürdürmek zorunda olduklarını, her ay bankadan kredi çekerek kiralarını ödediklerini, Nisan ayına kadar sorunlarına çare bulkunmaması durumunda arka arkaya iflasların geleceğini söylüyorlar. Çok ayıp. Kara propaganda.

Bütün bunlar olurken AKP’nin Karadeniz bölgesi vilayetlerinde il ve ilçe kongreleri, binlerce kişinin salonlara doldurularak devam etmesi ilgiyle izleniyor. Bu kongreler sayesinde bir baktık Ordu, Rise, Trabzon, Giresun illerinde Corona vakaları birden tavan yaptı. Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu kongrelerde salonların böylesine dolmasından çok memnun. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca buna ne diyor, bilmiyoruz tabii.

Hatta Erdoğan partisinin Rize il kongresinde şöyle bir ifade kullanınca Sağlık Bakanımızın yüzünün aldığı hali görmek isterdim doğrusu: “Bakın, bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu dönemde bir kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebaleb dolu.”

Şakayı bir yana bırakıp ciddiyete dönersem... Erdoğan’ın tam Covid-19’la mücadelerinin göbeğinde söylediği bu sözler yüzünden pek çok tepki yağdı. Özellikle de sağlık personeli ve ana muhalefet CHP’den. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, sosyal medya hesabından Erdoğan’a şu tepkiyi gösterdi:

“Beş masalı lokantadan bulaşan virüs lebaleb dolu kongreden bulaşmaz. Halk aç, insanlar evsiz, işletmeciler perişan. Kongrede yazan ‘siyasetin tek limanı ahlaktır’ cümlesi pek manidar. Birisi Erdoğan’a 13 vatan evladının şehit olduğunu da anlatsın. Yazıklar olsun size.”

Sağlık personeliyse aylardır gecelerini gündüzlerine katarak Covis 19 vakalarını, kendi sağlıklarını tehlikeye atarak tedavi etmeye çalıştıklarını, siyaset uğruna bu yapılanın bütün emeklerin boşa harcanmasına neden olacağını söylediler. Tabii ki korkudan, aman başımıza bir iş açılmasın endişesinden, isimlerini vermeden. Hayırlı olsun Türkiye!

Önceki ve Sonraki Yazılar