AİLE DANIŞMANLIĞI

Farklı yerlerde yıllar yılı ülke gündemi ile ilgili günlük yazılar yazdım.

Yazılarımın baş aktörü her zaman devleti yönettiğini düşündüklerimle, siyasiler ve siyasilerle işbirliği içinde olanlardır.

Bunca zaman neyi değiştirdiğimi düşündüğümde elimde, “sıfıra sıfır, elde var sıfır” misali kocaman bir hiçten öte bir şey olmadığını gördüm.

Ama güç odaklarına veya iktidara yaltaklanan birçok gazetecinin çıkarı doğrultusunda, her türlü ilkesizliği göze alarak maddi çıkarlar sağlamak için yön değiştirdiğine de çokça şahit oldum.

Günümüz Türkiye’sinde gerçek manada gazeteci diyeceğimiz meslek erbabı, yok denecek kadar azalmıştır.

Yukarıdaki gerekçelerle hem Uzman Askeri Sosyolog, hem de Aile Danışmanı olarak okurlarımıza daha fazla yararlı olacağımı düşündüm. Bu nedenle siyasi mahiyette zorunlu olmadıkça yazı yazmamaya karar verdim.

Ancak diğer yandan, şimdilik haftada bir gün olmak üzere, 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Aile Danışmanlığı konusunda çeşitli bilgiler paylaşacağımı da ifade edeyim.

Aile Danışmanlığı; genel olarak bir ailenin, aile içinde karşılaştığı problemlerin çözümlenmesinde ve giderilmesinde, ailelere farklı bakış açısı ve düşünce tarzı geliştirmelerine katkı sunan bir bilimdir. Bu işi yapan insana da aile danışmanı denir.

Bugünden itibaren okuyucularımızın bize bildirdiği aile içinde yaşadıkları problemlere yönelik yol gösterici mahiyette bilgi sunarken, sorulara tek tek cevap verme yerine, gelen soruları kümelendirerek topluca cevap verme yolunu gideceğim.

Artık yazın alanında tek hedef, toplumun DNA’sı kabul edeceğimiz aile müessesinin güçlendirilmesidir.

Yeni bahadar, yeni ve mutlu bir aile yaşamı için görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar