Pekcan Türkeş

Pekcan Türkeş

CRUİSE İLE MAVİ DÜŞLERİ YAŞAMAK...!

Mavilerdeki düşlerimizi yaşamak için hiç tereddüt etmeden ve düşünmeden bir gemi seçmeli insan. İşte ben öyle yaptım vemavidüşlergemilerindenbirindekarar kılarak gezime başladım. “Evi özledin mi?” diye sorarsanız, kesinlikle “Hayır” derim.Gezimbirhaftadeğildebirayolsa dahi yine de mavi düşler yolculuğumdan bıkmazdım.
Denizin ve geminin büyüsüne çabuk kapılıyorsunuz. Cruise gemilerinin alternatifi çok olduğu için günün nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.

CRUİSE SEYAHATLERİ DAHA UCUZ

Cruise seyahatlerine her şey dahil olarak katılıyorsunuz. Aslında “Gemi yolculukları pahalı olur” düşüncesinin aksine çok daha ucuza geliyor. Gemi turları, seyahat tutkunlarına heyecanlı ve keyifli alternatifler sunan bir fenomen.
Gözlerinizi birkaç saniyeliğine kapatın. Yüzer bir lüks otelde hatta küçük bir şehir içinde, dünyanın en güzel denizine en güzel kentlerine yolculuk ettiğinizi hayal edin.

 DÜNYA MUTFAĞI

Geminin mükemmel ve seçkin lezzetler sunan restoranlarında aşçıların sizler için hazırladığı dünya mutfaklarından örnekleri tadabilirsiniz. Gemide tam pansiyon konaklama, sabah kahvaltıları, öğlen ve akşam yemekleri, beş çayları, gece büfeleri, kaptanın hoş geldin ve veda partisi, tüm animasyonlar, board aktiviteleri ve sportif faaliyetler ödediğimiz ücrete dahil.

BROADWAY TARZI SHOW’LAR

Gündüz ister geminin havuzuna girip serinlersiniz isterseniz parıldayan güneşin ışıklarında kendinizi güneşlenmeye bırakırsınız ve doyumsuz deniz manzarası eşliğinde isterseniz kitabınızın sayfalarına dalarsınız...
Gündüz her ne kadar sade bir görüntü sergileseniz de akşamın büyüsü bir başka oluyor. Güler yüzlü garsonların hizmet ettiği akşam yemeğinden sonra, gemide büyüler alemindesiniz. Film tutkunları için Sinema, Broadway tarzı Show’lar, heyecanlı Sirk gösterisi, tiyatro oyunları ve sıkılmadan dinleyeceğiniz caz, opera gibi her türden canlı müzikler.

KARA TURLARI

Shore Excursions adı verilen ve tur rehberliği liderliğinde gerçekleştirilen kara turlarından yararlanabilirsiniz.

YÜZEN AVM

İster uğradığınız limanlardaki yerel alışveriş merkezlerini ister gemilerdeki butikleri ziyaret edebilirsiniz. Gemilerdeki butiklerde, seçkin markalar da dahil aradığınız her şeyi bulabilmeniz mümkün.

GÜNLÜK ÖZEL GEMİ GAZETESİ

Gemimiz geceleri yol alır, sabah saatlerinde gidilecek limana varır. Sabah erken kalkarak geminin limana girişini ve güneşin doğuşunu seyrederek kahvaltı yapmak, gemi limandan ayrılırken veya gün batımında bir kahve eşliğinde bu defa güneşin batışını ve muhteşem denizi seyretmek gemi seyahatinin en güzel anlarıdır.
Gemide her akşam kapımızın altından bir sonraki günün programının yer aldığı bir gemi gazetesi atılmaktadır. Bu Program Gazetesi’nde ertesi günkü aktiviteler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

CRUİSE’LAR DALGADAN ETKİLENMEZ

Gemi turlarıyla ilgili bildiğimiz yanlış bilgilerden biri de gemi tutmasıyla ilgili.
Zaten Cruise’larda böyle bir olumsuzluğu hiç yaşamıyorsunuz... Geminin ne sallantısını hissediyorsunuz ne de size rahatsızlık verecek bir durumu...

BALAYI ÇİFTLERİ İÇİN İDEAL BİR SEYAHAT

Gemilerde gençleri de düşünerek çok çeşitli spor ve eğlence aktiviteleri sunulur. Gemide çocuklar için resim kursları, danslar, mini olimpiyat oyunları gibi birçok aktivitenin yanı sıra, çeşitli yaş gruplarına göre kulüpler de mevcut. 3-9 yaş arası çocuklar için Mini Club, 9-13 yaş arası çocuklar için Junior Club, 13 ve üzeri yaş arası çocuklar için ise Teenagers Club bulunmaktadır. Gece yarısı havuz başında hazırlanan büfeler ve birbirinden değişik kokteylleri yudumlayıp kadife gökyüzünün altında dans etmek sizi bekleyen diğer güzellikler arasında.
Gemi seyahatleri, balayına çıkmak isteyen çiftler için eşi olmayan bir alternatiftir. Baş başa yemekler, güvertede gün batımında dolaşmak ve yıldızların altında dans etmek, çiftler için gemi seyahatini romantik ve unutulmaz bir tatile dönüştürmektedir. Balayı  çiftleri için sunulan özel indirimler ve sürprizler olduğunu da unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar