HACIBEKTAŞ SELMANPAKOĞLU İLE HER ZAMAN GURUR DUYUYOR!

Çok değerli hemşerilerim ve Hacıbektaş’ı seven canlar, bu dördüncü yazım. Yazdıklarım ilgiyle izleniyor. Bazı okurlarım yazımın altına mesajlar yazarken, bazı okurlarım mail gönderiyorlar, bazıları da direk telefon ederek güzel, güzel sohbetler yapıyoruz. Çoğunluk yazılarıma katıldığını belirtirken, bazıları da önerilerde bulunuyor. Yazdığım üç yazıda iki kişi olumsuzluk belirtti. Onlarda benim yazdıklarımı ve başkanın hizmetlerini okudukça sanırım başkana ve bana hak vermişlerdir. Yazılarımı takip eden tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yazılarım devam edecek. Hacıbektaş Semanpakoğlu ile her zaman gurur duyuyor.

SELMANPAKOĞLU, HALKIN İSTEĞİ ÜZERİNE BAŞKANLIĞI KABUL ETMİŞTİ!

Önceki üç dönem ve 15 yıl Hacıbektaş Belediye Başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, kendisini Hacıbektaş’a hizmet için adamış bir belediye başkanıydı. Halkın isteği üzerine 2 dönem bağımsız son dönemde de Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine CHP' ye törenle katıldı. Bir dönem de CHP’li başkan oldu. Selmanpakoğlu’nun ön planda tuttuğu hizmetlerden biri Hacıbektaş’a kurban kesim hanesi yapmak, ikincisi de yüksekokul ve fakülte açmaktı.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BİR YIL GEÇ AÇILDI!

Selmanpakoğlu başkan olur, olmaz hemen kolları sıvadı, Hacıbektaş’a yüksel okul açılmasını sağladı. Bununla yetinmeyen Selmanpakoğlu, Hacıbaktaş’a Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de açtırmaktı. Yüksek Öğretim Kurulu YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i önceden de tanıyordu. Sözünü de aldı. YÖK Başkanı Teziç Hacıbektaş’a fakülte açılır mı diye görmek istiyordu. Habersiz Hacıbektaş’a eşiyle gelir. Bu arada Hacıbektaş’a kurban kesimhanesi yapılıyor. Kurban kesiciler Hacıbektaş’a girişte Teziç’i çevirirler. Zorla kurban satmaya çalışırlar. Hacıbektaş’ın içine girdiklerinde ve müze girişinde aynı durumlarla karşılaşırlar. Ortalık kesilmiş kurbanlıkların pisliği ile kaplı. Bu durumu gören Teziç Hacıbektaş’a fakülte açılmaz der ve başkanı da görmeden Ankara’ya döner.

YÖK BAŞKANI: ‘’HACIBEKTAŞ’A FAKÜLTE AÇILMAZ’’

Başkan Selmanpakoğlu YÖK’ten gelip rapor tutacak kişileri beklerken haber gelir. Teziç, ‘’Bu durumda Hacıbektaş’a fakülte açılmaz’’ der. Teziç, yukarıda yazdıklarımı başkana anlatır. Kurban işini çözmeden o pislikleri temizlemeden olmaz der. Buraya gelen öğrencilere ve öğrenci velilerine ‘’böyle bir yere nasıl fakülte açarsınız dediklerinde’’. ne derim der.. Başkan Selmanpakoğlu Teziç’e söz verir. Bir yıl içerisinde kesimhanenin tamamlanacağını ve kurban işini çözeceğine söz verir. Bu arada Nevşehir valisi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Nevşehir’e, Gülşehir ise kendi ilçelerine fakültenin açılmasını isterler. Hatta Nevşehir de Gülşehir de Güzel Sanatlar Fakültesi tabelasını dahi asarlar.

SELMANPAKOĞLU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAZ!

Selmanpakoğlu bütün olumsuzluklara rağmen işin peşini bırakmaz. Kısa sürede kurban kesim tesisini kurar. Kurban satıcılar için satış yerleri açar. Kurbanların burada veteriner kontrolünde satılıp kesileceğini sağlar. Belediye hoparlöründen de sürekli kurbanların şehir içerisinde kesilemeyeceğini ilan eder. Buna karşı çıkan bazı satıcılar buna uymadılar. Başkana tehditler yapıp üzerine araba dahi sürdüler. Mahkemelik olundu. Yine de bazıları kaçak kurban kesimlerini yapmayı sürdürdüler. Bu durum şehirde kirlilik yaratırken, belediyeye olan gelirleri engellediler.

YÖK’ÜN İSTEDİĞİ OLDU. BİR YIL GECİKMEYLE FAKÜLTE AÇILDI!

Bütün olumsuzluklara rağmen Başkan Selmanpakoğlu işin peşini bırakmadı. Kurban kesimhane tesisini yaptı. Şehir içerisinde alenen kaçak kurban kesimini önledi. YÖK’ün istedikleri şartlar yerine getirildi. Nevşehir ve Gülşehir’in de çok istediği Güzel Sanatlar Fakültesi’ni Hacıbektaş’a açılmasını sağladı. Şimdi yüksekokullar ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 1500 öğrenci okumakta. Bu da Hacıbektaş esnafına ve ev sahiplerine büyük bir gelir getirmesi sağlandı. Şimdi esnaflarımız da ev sahiplerimiz de çok memnunu. İşte bu hizmetleri göz ardı etmeyen hemşerilerimiz Başkan Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini unutmuyor. Başkan ile her zaman gurur duyuyor. Sevgili dostlar yazılacak daha çok işler var. Önceki yazımda Selmanpakoğlu’nun hizmetlerinden 16’sını maddeler halinde yazmıştım. Yazımı uzatmadan Selmanpakoğlu’nun diğer hizmetlerini maddeler halinde sıraladım. Tekrar görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA İNSANLIK ANITI YAPTI!

17- Çilehane’de‘’Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Anıtı’’ yaptı.

18- Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi: Türkiye’nin ilk insanlık müzesini yaptı. Müzede toplu katliamlar ile bireysel katledilen aydınlar yer aldı. Ayrıca Turhan Selçuk karikatür sergisi, İlhan Selçuk, Fikret Otyam köşeleri, Güvenç Gürses ağaç işleri sergisi yer almakta.

19- Kültür merkezi yaptı: Harabe halindeki anfi tiyatronun üzerini kapatıp restore edip 1950 kişi kapasiteli kültür merkezi yapıldı.

20- İz bırakan aydınlar gömütlüğü yaptı: İlhan Selçuk, Turan Selçuk ,Fikret Otyam, Şakir Keçeli’yi sırladı.

21- Şehitlik yaptı: Şehitlik yaparak son şehidimizi sırladı. Şehitlik anıtına birinci dünya savaşından günümüze tüm şehitlerimizin adını yazdı.

YENİ MEZARLIK YAPTI!

22- Yeni mezarlık yaptı: Mezarlıklarımız yetmiyordu ihtiyaç nedeniyle yeni mezarlık yapıp ağaçlandırdı.

23- Çilehaneye, Beştaşlara tel örgü çevirdi. Pişirme ocakları ve oturma grupları yaptı. Buraları ağaçlandırdı.

24- Dedebağı koruma altına aldı: Dedebağı’na oturma grupları, mangal sistemi yaparak ağaçlandırdı.

25- Hediyelik eşya satış yerleri yaptı: Müze üzerine ve Çilahane’ye 21 adet hediyelik eşya dükkanları yaptı. Modern hale getirdi. Buraları kiraya verdi. Derme, çatma dükkanlardan kurtardı. Belediyeye gelir saladı.

26- Lokanta açtı: Örnek lokanta açtı. Kiraya verdi. Belediyeye gelir sağladı.

27- Yemekli toplantı salonu açtı: Harabe bir salonu restore edip mutfak ocak ve malzemesi ile hizmete sundu.

İTFAİYE SİSTEMİ VE OTOBÜS TERMİNALİ KURDU!

28- İtfaiye sistemi kurdu: 24 saat hizmet gören itfaiye sistemi kurdu. 25 m hidrolik merdivenli itfaiye aracı satın aldı.

29- Otobüs terminali kurdu: İlçede taşımacılığı düzenli bir esasa bağladık.

30- Tribünlü futbol sahası yaptı: Arsasını belediyemizce satın aldığımız alana açık tribünlü futbol sahası yaptırdı.

31- Parklar yaptı: Mevcut parklara spor aletleri koydu. Ayrıca 3 adet ilave park yaptı.

32- Yeşil kolye projesi: ilçeyi çepeçevre saran 30 bin ağaç dikerek ağaçlandırdı. Ceviz dikimini teşvik ederek bu projeyi takviye ettirdi.

33- Meydanlar oluşturdu: Lise önünü, gençlik meydanını, Çilehane’ye 2 Temmuz meydanını, Aşık Veysel parkına Kartal meydanını yaptı.

34- Adliyenin kaldırılmasını önledi: İlçeden adliye kaldırılıyordu. Hakim ve Savcıların tayini çıkmıştı önledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar