ÖNCEKİ BAŞKAN SELMANPAKOĞLU’NDAN ÖZÜR DİLİYORUZ!

Çok değerli hemşerilerim ve Hacıbektaş’ı seven canlar, öncelikle sağlıklı güzel yaşam diliyorum. İki dönem bağımsız ve bir dönem de CHP’li olmak üzere 3 dönem Hacıbektaş Belediye Başkanlığı yapmış olan Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini görmeyen ve bilmeyenler için bir kısmını 25 madde halinde geçen hafta yazmıştım. Bu hafta da geriye kalen 25 maddelik hizmetlerini aşağıda okuyacaksınız. Selmanpakoğlu için 6 bölümde yazdığım hizmetleri okuyan siz değerli dostlardan önemli mesajlar almaktayım. Başkan ne güzel işler yapmış. Bu hizmetlerinden haberlerimiz olmadı. Bu da bizim ilgisiz olmamız ve eksikliğimiz. ‘’Başkan Selmanpakoğlu’ndan özür diliyoruz‘’ diyen çok sayıda kişiler ve şiir yazıp besteleyenler dahi var.

Bu haftaki yazıma, Hüseyin Ali Karabacak’ın önceki başkan Ali Rıza Selmanpakoğlu için yazıp bestelediği şiiri ile başlıyorum.

KOMUTAN BAŞKAN! SÖZ VE MÜZİK: HÜSEYİN ALİ KARABACAK

Hacıbektaş’a gönül veren,

Herkes tanır seni,

Ali Rıza Selmanpakoğlu,

Her ne arar isen kendinde ara,

Diyen hünkarın yolunda.

***

Nefsine ağır geleni,

Kimseye tatbik etme,

İncinsen de incitme,

Her ne arar isen kendinde ara,

Diyen hünkarın yolunda.

***

Bilimden gidilmeyen yolun sonu,

Hep karanlıklarla dolu,

Komutan başkan,

Atatürk’ün yolunda,

Ali Rıza Selmanpakoğlu.

DÜRÜST VE ÇALIŞKAN BAŞKANIN YANINDA OLANLARI KUTLUYORUM!

Sevgili dostlar, Hüseyin Ali Karabacak, dörtlüklerle başkanı anlatmaya çalışmış. Eline, diline sağlık. Ben beğendim. Sizlerde beğenmişsinizdir. Sanırım başkan da beğenecektir.

Hacıbektaş’a gönül veren ve başkanın çalışmalarından memnun olan birçok kişi tekrar Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun başkan olması için yüzlerce kişi mesaj gönderip, yorum yapıp, telefon edip yanında yer almakta.

Aydın Hacıbektaş halkının, 15 yıl Hacıbektaş’a hizmet verirken yasalar dışına çıkmayan, en ufak bir usulsüzlük ve yolsuzluğa adı karışmayan, bütün gününü Hacıbektaş’ın gelişmesi için çalışan bir başkan Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun yanında olmaları takdir etmeleri doğru bir seçim. Böyle düşünen halkımızı kutluyorum.

GAZETELERDEN YAZARLIK, ÜNİVERSİTELERDEN HOCALIK TEKLİFLERİ ALDI!

Sevgili dostlar, herkesin takdir ettiği, sevdiği veya sevmediği kişiler olabilir. Buda gayet normal. Her ne kadar Selmanpakoğlu şu anda başkan olmasa da hizmetlerini bilen takdir eden sevenleri çok. Ayrıca çeşitli üniversitelerden öğretim görevlisi olmak için teklifler var. Gazetelerden yazarlık yapmasını isteyenler de var. Selmanpakoğlu Bu isteklere teşekkür edip, Hacıbektaş’a kuracağı üniversite için çalışmalar yapmakta. Selmanpakoğlu torunları, çocukları ve ailesiyle günlerini geçirmek istiyor. Kendisi için iyi dileklerde bulunan hemşeri ve dostlarına nazik davranışları için de teşekkür ediyor. Başkanlık yaptığı 15 yılda hiçbir memur ve çalışanlarının maaşları ile ikramiyelerini belirten tarihlerde ödemelerini yaptığını belirten başkan, çalışanlarına sendika kurdurup toplu sözleşme yaptıran ilk başkanlardan olduğunu da söyledi. Memur maaşlarını da sendikalı çalışanlarıyla dengelemiştir.

Sevgili dostlar yazımı uzatmayım, Selmanpakoğlu’nun hizmetlerini sıralayayım:

İTFAİYE SİSTEMİ VE OTOBÜS TERMİNALİ KURDU!

26- Lokanta açtı: Örnek lokanta açtı. Kiraya verdi. Belediyeye gelir sağladı.

27- Yemekli toplantı salonu açtı: Harabe bir salonu restore edip mutfak ocak ve malzemesi ile hizmete sundu.

28- İtfaiye sistemi kurdu: 24 saat hizmet gören itfaiye sistemi kurdu. 25 m hidrolik merdivenli itfaiye aracı satın aldı.

29- Otobüs terminali kurdu: İlçede taşımacılığı düzenli bir esasa bağladı.

30- Tribünlü futbol sahası yaptı: Arsasını belediyemizce satın aldığı alana açık tribünlü futbol sahası yaptırdı.

31- Parklar yaptı: Mevcut parklara spor aletleri koydu. Ayrıca 3 adet ilave park yaptı.

32- Yeşil kolye projesi: İlçeyi çepeçevre saran 30 bin ağaç dikerek ağaçlandırdı. Ceviz dikimini teşvik ederek bu projeyi takviye ettirdi.

33- Meydanlar oluşturdu: Lise önünü, gençlik meydanını, Çilehane’ye 2 Temmuz meydanını, Aşık Veysel parkına Kartal meydanını yaptı.

34- Adliyenin kaldırılmasını önledi: İlçeden adliye kaldırılıyordu. Hakim ve Savcıların tayini çıkmıştı önledi.

İŞ BANKASINI KURDU. ARAÇLAR ALDI. İMAR PLANINI DÜZENLEDİ!

35- Hacı Bektaş Veli Müzesi içine Bakanlıkça satış reyonları yaptırılıyordu bunu önledi.

36- İş Bankası kurdu: ilçede yalnız Ziraat Bankası vardı görüşmeler yaparak İş Bankasının açılmasını sağladı.

37- Yeni araçlar temin etti: İtfaiye aracı, 1 adet otobüs, 1 adet zabıta aracı, 1 binek aracı satın aldı. Ayrıca 1 greyder, 1 kazıcı kepçe, 1 vidanjör, 2 hizmet dışı otobüs, 1 çöp aracı, 1 yol tuzlama aracı temin etti.

38- İmar planı: ilçeye bağlı köylerinde gerisinde olan arsa taban alanı ve kat yüksekliği revizyonla imar planı arazi yapısına uygun olarak yeniden yapıldı.

VAKIFLAR VERGİSİNİ KALDIRTTI. CENAZE HİZMETLERİ VERDİ!

39- Vakıflar vergisini kaldırttı: Hacıbektaş ve köyleri Vakıf arazisi özelliği nedeniyle her arazi satışında Vakıflar Genel Müdürlüğüne %10 vergi yatırılıyordu bu vergiyi kaldırttı.

40- Yol ve kaldırım yapımı: Atatürk Bulvarından lise önüne kadar, Kırşehir girişinden öğrenci yurt kavşağına, Mahzuni Şerif caddesinden çevre yolu ışıklara kadar kaldırım döşedi. İlçede birçok kilit parke ile yol yaptı. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar ve düzenleme çalışmaları bitince tekrar başlatıldı.

41- Cenaze hizmeti: Köyler dahil cenaze taşıma hizmeti verdi.

DAR GELİRLİ AİLELERE SU, ET VE GİYSİ YARDIMLARI YAPTI!

42- Su yardımı yaptı: Dar gelirli 58 aileye aylık 10 ton özürlü aileye 20 ton su yardımı yaptı.

43- Et yardımı: Dar gelirli 300 aileye bağışlanan kurban etlerinden yardım yaptı.

44- Giysi desteği: Tanıdıklarından belediyemize gelen giysileri halka dağıttı.

45- Belediyemizde temin edilen tekerlekli sandalyeleri engelli ziyaretçilere vererek destek sağladı.

46- Gençlik merkezi: Başladığı restorasyonla gençlere kitap okuma, ders çalışma, satranç, pinpon, bilardo oynama ortamı hazırladı.

ETKİNLİKLER YAPTI KADINLAR KOROSU KURDU VE KİTAP YAYINLADI!

47- Etkinlikleri: Ulusal ve dini bayramları kutlamak, Hacı Bektaş Veli Anma, Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişini kutlama, Mahzuni Şerif’i, İlhan Selçuk, Turan Selçuk’u, Fikret Otyam’ı, Şakir Keçeliyi 2 Temmuz’da katledilen aydınları, Nevruz ve Hazreti Aliyi, Şehitlerimizi anma; Dünya kadınlar gününü, yılbaşı, öğretmenler gününü, yaşlılar gününü, kutlama etkinliklerini sürekli yaptı.

48- Kadınlar korosu saz kursu: 80 kişilik kadınlar korosu kurdu. Önemli günlerde konser verip zaman zaman saz kursu açtı.

49- Kitap yayınladı: Etkinliklerdeki panel, konferans ve konuşmaları kitap haline getirip yayınladı.

ALEVİLERİ AZINLIK YAPTIRMADI. FEDERASYONUN İSTEKLERİNE KARŞI ÇIKTI!

50- Alevileri azınlık yaptırmadı: Alevilik İslam dışı diyen STK’nın beyanıyla Avrupa Birliği Alevileri azınlık statüsüne koyup ayrıştırma projesine karşı çıktı;

Türkiye de eyalet sistemi ve federasyon isteklilerine hangi partiden olursa olsun karşı çıktı. Hacıbektaş’ta törenlerde söz hakkı ve propaganda olanağı vermedi.

Başkanın yaptıklarından rahatsız olanlar tekrar okuyup neye katılmadıklarını uygarca bir kez daha düşünsünler. Tekrar görüşmek üzere sağlıkla hoşça kalın dostlarım. 17.12.2021

Son söz : “ Akıl yaşta değil baştadır. Küçük beyin düşünemez taştadır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar