60 yaş ve üstü saat verilip uyarıldı: Sakın dışarı çıkmayın

Türkiye’de günden güne artan hava sıcaklıkları bunaltıcı bir hal aldı. Temmuz ayının başından bu yana artmaya devam eden ve önümüzdeki haftalarda daha da artacağı öngörülen sıcaklıklarla ilgili son tahminler gelmeye devam ediyor.

60 yaş ve üstü saat verilip uyarıldı: Sakın dışarı çıkmayın

Yağışlı geçen bir yaz başının ardından Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başladı ve hızla artan sıcaklıklar ile güneş iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başladı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte bunaltıcı havalar da başladı. Özellikle son haftalarda etkili olan sıcak havalar vatandaşları bir hayli bunaltıyor. Sıcak hava ile birlikte hava durumu tahminleri de yakından takip edilirken önümüzdeki haftalarda sıcaklıkların daha da artacağı aktarılıyor. Kavurucu sıcaklık uyarıları gelirken özellikle yaşlı ve çocukların belirli saatlerde dışarı çıkmamaları önerileri geliyor.

KAVURUCU SICAKLARDA DİKKAT

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken aşırı sıcaklarla birlikte uyarılar da peş peşe gelmeye başladı. Yaz artık kendisini tam anlamıyla hissettirmeye başlarken güneşin yaktığı günlerde kavurucu sıcaklar için de peş peşe uyarı ve tahminler geliyor. Sıcak hava dalgasının etkili olduğu günlerde önümüzdeki haftalar için sıcaklıkların daha da artacağı ve termometrelerin 40-50 dereceleri göreceği belirtiliyor. Aşırı sıcaklarla beraber dikkatli ve tedbirli olun uyarıları da geliyor.

60-yas-ve-ustu-saat-verilip-uyarildi-sakin-disari-cikmayin.jpg

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Giderek artan hava sıcaklıkları ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sıcaklara karşı dikkatli olun uyarısı geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulunan Bakan Koca, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanları dikkatli olmaları konusunda önemle uyardı. Sıcak havalarda belirli saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini aktaran Bakan Fahrettin Koca, ‘Sıcak çarpması, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.’ notunu düştü.