Adıyaman'da salgın alarmı! Acil servisler doldu taştı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yüzlerce vatandaş yüksek ateş mide bulantısı kusma ve ishal şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. İlçede salgın riskine karşı yetkililer harekete geçti.

Adıyaman'da salgın alarmı! Acil servisler doldu taştı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde son günlerde vatandaşlarım mide bulantısı ishal kusma ve yüksek ateş şikayetleri arttı. 30 Ağustos tarihinde acil servislere başvurular adeta Zirve yaptı. Binin üzerindeki kişinin aynı şikayetle hastaneye başvurulması ile beraber acil servislerde uzun kuyruklar oluştu. Hastaların büyük çoğunluğuna ayakta tedavi uygulanıp ilaç verilirken daha fazla semptom gösteren hastalara serum takıldığı öğrenildi. Çok sayıda kişinin benzer şikayetlerle başvuru yapması üzerine yetkililer salgın riskine karşı harekete geçti.

İÇME SUYU ŞEBEKESİNDEN NUMUNE ALINDI

Söz konusu vakaların içine suyu kaynaklı olduğu ihtimali üzerinde durulurken şehrin içme suyu şebekesinden numuneler alındığı ve laboratuvara incelenmek üzere gönderildiği öğrenildi. Konu ile ilgili besleyici Belediyesi de bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Son zamanlarda ilçe devlet hastanemizde artan salgın şikayetlerinden ötürü içme suyumuz ile alakalı yapılan yorumlara cevaben İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde içme suyumuz ile alakalı herhangi bir durumun olmadığı, salgınla ilgili herhangi bir bağlantı veya bulaş riski bulunmadığını açıklamaz istiyorum. İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçleri sıkı denetim altındadır. Hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmaktadır”.

Besni Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise Çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.