Aşırı sıcaklardan korunma yöntemleri

Bugün de dahil olmak üzere önümüzdeki birkaç gün, sıcak havalardan korunabilmek için yapmanız gerekenleri derledik.

Aşırı sıcaklardan korunma yöntemleri

Aşırı sıcaklardan korunma yöntemleri Türkiye önümüzdeki birkaç gün bugüne dek görüp görebileceği en yüksek hava sıcaklarına ev sahipliği yapacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere birçok kurum sıcak hava dalgalarına karşı uyardı. Peki, önümüzdeki günlerde sıcaklardan korunmak için neler yapılmalı? Sıcak havalardan korunmanın yolları…

Türkiye üzerine 2 bölgeden birden aynı anda gelen sıcak hava dalgaları bugün dahil olmak üzere birkaç gün boyunca mevcut hava sıcaklıklarının 5-6 derece yükseleceği konusunda tüm vatandaşlar uyarıldı. Peki, gelen aşırı sıcak hava dalgalarından korunmanın yolları nelerdir?

sicak.png

HAVA SICAKLIKLARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

Özellikle yaşlılar ve çocuklar olmak üzere havaların sıcaklamasının ardından rahatsızlıklar artmaya başladı. Bu durumun önüne geçebilmek için öncelikle mümkün olduğunuz kadar az güneşe çıkmanız gerekiyor. Güneşe çıktığınız saatler ise oldukça önemli Sabah 11.00 ile 15.00 saatleri arasında mümkün olduğu kadar az güneşe maruz kalmalısınız.

Bir diğer nokta ise serin tutan şeyler giymek. Sizi terleten ve terinizi üzerinizde soğutan kıyafetler tercih ederseniz sıcak havalara rağmen grip olmanın yolunu bulmuşsunuz demektir. Bu yüzden mümkün olduğunca ince ve açık renkli kıyafetler tercih edin.