Bir KDV zammı da ilaca geldi! 15 bin ilaç fiyatında zam

KDV oranlarında yaşanan fiyat artışı maalesef ilaç sektörünü de yakından etkiledi. Yapılan zamlar ile birlikte 15 bin ilaca birden zam geldi.

Bir KDV zammı da ilaca geldi! 15 bin ilaç fiyatında zam

Bir KDV zammı da ilaca geldi! 15 bin ilaç fiyatında zam 7 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın ardından para ile satılan tüm ürünlere zam geldi. Uygulanan KDV artışlarının ardından Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) konuyu masaya yatırdı ve birçok ilacın zamlanacağı haberini duyurdu.

TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, KDV oranlarının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkaran yeni yasa ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

ilaclar.png

ERTELENEMEYECEK BİR ŞEY

“İlaç ertelenemeyen, yerine ikame edilecek başka bir seçeneği bulunmayan, insan sağlığı ve tedavisinin sürdürülebilmesi açısından oldukça önemli bir ihtiyaçtır. KDV artışı ülkemizdeki ilacın en büyük alıcısı konumunda bulunan devletimize ekstra bir yük. Yaşanan KDV artışı hem biz hem de SGK taşımak zorunda kalacak. Gelen zam vatandaşa da büyük bir külfet yaratacak. KDV zam artışı yüzünden 15 bin ilaca zam yapmak zorunda kaldık.