Buzdolabına madeni para koy; tüm sırrı çözeceksin!

Uzun süre evden çıkmak zorunda kalanlar buzdolabındaki yiyecekleri kara kara düşünüyor ancak, bu yöntem sayesinde artık işiniz çok basitleşecek.

Buzdolabına madeni para koy; tüm sırrı çözeceksin!

Buzdolabına madeni para koy; tüm sırrı çözeceksin! Acil ve uzun bir seyahate çıkmak durumunda kalanların en çok düşündüğü şey buzdolabındaki yiyecekler oluyor. Yiyecekleri ya komşulara dağıtıyorlar ya da dolapta kalanların bozulup bozulmadığını kara kara düşünüyor. Elinizdeki tek bir madeni para ile bu durumdan kurtulmak oldukça kolaylaştı. Peki, madeni para ile bu durum nasıl çözülür?

Evden çıktığınızda akıllara en çok takılan soruların başında; ocağın kapalı olup olmadığı, ütünün fişinin çekili olup olmadığı ve dolapta kalan yiyeceklerin bozulup bozulmadığı düşünülüyor. Buzdolabı için düşünceleriniz tek bir madeni para ile artık çözüme kavuşacak. Tatile çıktığınız vakitlerde elektrik kesintisinin olup olmadığı merak ediliyor.

buzluk.png

BUZLUĞA MADENİ PARA KOYUN

Elektriklerin kesilip kesilmediğini anlamak ve buna bağlı olarak dolaptaki yiyeceklerin bozulup bozulmadığını anlamak çok basit olacak. Bunun için öncelikle plastik bir bardağa su koyarak dondurun. Suyun tamamen donduğuna emin olduktan sonra tek yapmanız gereken şey bardağın üzerine bir madeni para koymak.

made.png

BUZ ÇÖZÜLÜR

Eğer siz seyahatteyken elektrik kesintisi çok uzun süreli bir şekilde yaşanırsa buz eriyecek ve madeni para bardağın tabanına düşecektir. Eğer para bıraktığınız yerde duruyorsa hiçbir sorun yok demektir ancak, para dibe düşmüşse yiyecekleriniz bozulmuş anlamına gelir.