Covid Eris varyantı kapanma olur mu sorularına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi

Dünya genelinde yayılmaya başlayan ve insanlığı tedirgin eden koronavirüsün yeni varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merak edilen tüm sorulara da yanıt verdi.

Covid Eris varyantı kapanma olur mu sorularına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi

Geçtiğimiz yıllarda dünya genelini etkileyen koronavirüs salgını çok sayıda can kaybına sebep olmuştu. Dünya genelinde Covid ile büyük bir mücadele verilmişti. Son günlerde koronavirüsün yeni varyantı olduğu belirtilen Eris’in Türkiye’de görülüp görülmediği ve yeni varyantın kapanma getirip getirmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Herkesin merak ettiği sorulara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi. İşte Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

KORONAVİRÜSÜN ALT VARYANTI ERİS DÜNYAYI TEDİRGİN ETTİ

Koronavirüs salgını milyonlarca insanı hayattan koparmış ve bir dönem insan sağlığını doğrudan tehdit etmişti. Dünya geneline yayılan ve çok sayıda can kaybına yol açan koronavirüs salgınıyla mücadele birçok tedbir alınarak sürmüştü. Maske tedbiri, kapanma, kısmi sokağa çıkma yasağı gibi çok sayıda tedbirle salgından korunma yollarına gidilmişti. Son günlerde ise dünyayı tedirgin eden bir konu gündemde. Koronavirüsün alt varyantı olan Eris’in bazı ülkelerde tespit edilmesi herkesi panikletti. Eris varyantının ülkemizde de görülüp görülmediği soruları gündeme gelmeye başladı.

SAĞLIK BAKANU KOCA: YENİ VARYANT ÜLKEMİZDE GÖRÜLMEDİ

Koronsvirüsün yeni varyantının ülkemizde görülmediğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm merak edilen sorulara da bizzat yanıt verdi. Vatandaşlara endişelenmeyin çağrısında bulunan Bakan Koca, ‘Hala Kovid görülüyor mu, evet. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil.’ dedi.

covid-eris-varyanti-kapanma-olur-mu-sorularina-yanit-saglik-bakani-fahrettin-koca-dan-geldi.jpeg

KAPANMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Koronavirüsün yeni varyantı Eris’in bazı ülkelerde görülmesiyle tedirginlik artarken kapanma dönemi akıllara geldi. Bir dönem koronavirüs salgınından korunmak için kapanma ve kısmi kapanma uygulanmıştı. Böyle bir dönemin tekrar yaşanıp yaşanmayacağı merak edilirken bu konuya da açıklık getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapanma döneminin söz konusu olmayacağını söyledi ve ‘Griple ilgili süreç nasılsa aynı olmalı. Yaşlılarımız kalabalık ortamlardan, grip vatandaşlardan uzak kalmalı.’ ifadelerine yer verdi.