D vitamini eksikliği hayati önem taşıyor! Özellikle kadınlarda bu durum çok önemli

İnsan vücudunda üretilmeyen dışarıdan hazır alınan vitamin ve mineraller Hayati önem taşımaktadır. D vitamini bildiğinizin aksine çok daha ciddi problemlere yol açabilir. Özellikle kadınlar bu konuda oldukça dikkat etmelidir.

D vitamini eksikliği hayati önem taşıyor! Özellikle kadınlarda bu durum çok önemli

D vitamini eksikliği hayati önem taşıyor! Özellikle kadınlarda bu durum çok önemli İnsan vücudu çok muhteşem bir yapıda üretilmiştir. İnsanın sağlığı için hayati önem taşıyan önemli besinler bulunmaktadır Bunların bazıları vücutta sentezlenirken bazıları ise besinler aracılığı ile dışarıdan hazır olarak alınır. Bunların başında ise D vitamini yer alıyor. Peki D vitamini eksikliğinde ne gibi sorunlar oluşabilir?

D vitamini denince akla gelen ilk şey güneştir. D vitamini diğer vitaminlerin aksine besinler yerine daha çok güneş ışınlarıyla alınan bir vitamindir. D vitamini yeteri takdirde alınmadığında başta kemik erimesi olmak üzere pek çok rahatsızlığa sebep olabilir. Türkiye’de bu durum çok normal gibi algılanıp önemsenmiyor ancak, sonuçları çok büyük sorunlara yol açabilmektedir.

kemik.png

KADINLAR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda D vitamini ile kadın hormonları arasında büyük bir bağ olduğu görülmüştür. Adet düzensizliği yaşayan pek çok sorunun altında D vitamini yatabileceği gibi erken menopoz gören kadınların kemik erimesi rahatsızlığına büyük oranda rastlanmaktadır.

takviye.png

GIDA TAKVİYESİ ÖNEMLİ

İçerisinde bulunduğumuz son dönemlerde her şeyin katkılı olmasından dolayı besinlerden alınan vitamin ve mineraller büyük oranda yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden ilaç takviyesi ile vitamin almak oldukça önemlidir.

gunes.png

NE YAPILMALI

Vitamin ve mineral eksikliğine karşı hayatınızda yapmanız gereken ufak tüyolar bulunuyor. Bunların başında ise abur cubur ve katkılı maddelerden büyük oranda uzak durmanız gerekiyor. Vücutta D vitamini en fazla el bileklerinin iç tarafından alınmaktadır bu yüzden her gün en fazla 20 dakika bileklerinizi güneşe doğru tutarak vitamini depolayabilirsiniz.