Doğum kontrol hapı kullananlar dikkat! Özellikle gençlerde bu sorun daha ön planda

Milyonlarca kişinin günlük hayatta kullandığı doğum kontrol hapının bir yan etkisi daha ortaya çıktı ancak, bu sorun kısa sürede ölüme bile götürebilir!

Doğum kontrol hapı kullananlar dikkat! Özellikle gençlerde bu sorun daha ön planda

Doğum kontrol hapı kullananlar dikkat! Özellikle gençlerde bu sorun daha ön planda İsveç Uppsala Üniversitesi’nde yapılan bir incelemede doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda çok büyük bir sorunun ortaya çıktığı görüldü. 250 kadın üzerinde yapılan incelemede yüzde 73’ünde depresyon sorunu ortaya çıktı. Üstelik hapın kullanımı bırakılsa bile ortaya çıkan bu sorunun gün geçtikçe daha fazla artığı da gözlendi.

Kadınların kullandığı doğum kontrol hapları üzerinde çok önemli bir çalışma yapıldı ve ortaya çıkan sonuçlar herkesi şaşkına çevirdi. İsveç’te bulunan Uppsala Üniversitesi’nde yapılan çalışmada deney grubu olarak 250 kadın yer aldı. 250 kadından yüzde 73’ünde büyük oranda depresyon sorunun ortaya çıktığı ve bu grupta yer alan kişilerin daha çok gençler olduğu saptandı.

hap.png

SONRASINDA DA DEVAM EDİYOR

Yapılan deneyin ardından hapı kullanmayı bırakan kişiler takip edilmeye devam etti ve ortaya çıkan sonuç şaşkına çevirdi. Hapın kullanımı kesilse de oluşan depresyonun etkileri her geçen gün daha fazla arttı.

konhap.png

DOKTOR KONTROLÜ ÖNEMLİ

Çıkan sonuçlar gösteriyor ki; doğum kontrol hapları isteğe göre kullanılmamalı. Kullanım öncesinde bur uzman hekimden bilgi alınarak doktor kontrolünde uygulanmalıdır.