Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Koronavirüs vakalarında artış yaşandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bir dönem büyük bir patlama yaşayan koronavirüs salgını etkisini yitirmişken bu kez ortaya yeni varyantlar çıktı. İnsan sağlığını doğrudan tehdit eden koronavirüs salgınının yeni varyantları endişe yarattı.

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Koronavirüs vakalarında artış yaşandı

Bir dönem küresel bir salgın haline gelen ve çok sayıda can kaybına sebep olan koronavirüs salgını etkisini yitirmiş ve dünya genelinde salgın hastalık tehlikesinin sona erdiği görülmüştü. Ancak salgının yeni varyantları ortaya çıktı. Bazı ülkelerde sayılı vaka tespit edildiği aktarılırken Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen açıklama herkesi endişelendirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasından sonra dünya genelinde yeninden bir panik hakim oldu.

AĞUSTOS AYINDA VAKALARDA ARTIŞ YAŞANDI

Koronavirüs salgını dünya genelinde etkisini yitirdi derken ortaya çıkan yeni varyantlar bir kez daha panik yarattı. Endişe yaratan yeni varyantlarla ilgili yakın takip sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid vakalarının Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 38 arttığını ve dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın rapor edildiğini belirtti. DSÖ’nün bu açıklaması endişe yarattı.

DSÖ RAPOR YAYIMLADI

Epidemiyolojik güncelleme raporunu yayımlayan Dünya Sağlık Örgütü, yaşanan artışa dikkat çekti. Bu kapsamda 31 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasındaki 28 günlük dönemde 1,4 milyonun üzerinde yeni Kovid-19 vakası ve 1800’ün üzerinde Kovid-19 kaynaklı ölüm rapor edildiği kaydedildi. Bir önceki 28 günlük periyoda göre vakalarda yüzde 38 artış, ölüm oranında ise yüzde 50 düşüş yaşandı.

dunya-saglik-orgutu-acikladi-koronavirus-vakalarinda-artis-yasandi.jpg

SALGIN KAYNAKLI 6 MİLYONDAN FAZLA ÖLÜM RAPOR EDİLDİ

Söz konusu rapor edilen vakaların küresel olarak test ve raporlamadaki azalma sebebiyle enfeksiyon oranlarını doğru yansıtmadığı aktarılıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 770 milyondan fazla Kovid-19 vakası, salgın kaynaklı ise 6 milyon 956 bin ölüm rapor edildi.