Eris virüsü Türkiye'ye geldi mi? Herkes diken üstünde

Koronavirüs salgını sonrası tüm dünyada yeniden yayılmaya başlayan Omicron varyantının alt türevi Eris virüsü korkutmaya devam ediyor. Okulların açılmasına Kısa bir süre kala uzmanlardan korkutan uyarı geldi.

Eris virüsü Türkiye'ye geldi mi? Herkes diken üstünde

2 yıl boyunca tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını bitti ancak alt varyantlar devam ediyor. Son günlerde başta ingiltere ve fransa olmak üzere omicron varyantının alt türevi olan eris virüsü endişesi yaşanıyor. Eris virüsü Türkiye'ye geldi mi gelecek mi gibi soruların yanıtı da merak ediliyor. Okulların açılmasına doğru geri sayım devam ederken uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Peki eris virüsü tehlikeli mi? Elis virüsü Türkiye’ye geldi mi?

AŞILAMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Koronavirüs salgını sonrası omicron varyantının alt türevi olan eris virüsü son günlerde dünyada yayılmaya devam ediyor. Başta İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok ülkede virüs görüldü. Eris virüsü Türkiye’ye geldi mi gelecek mi sorusunun yanıtı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Korku salan virüsle ilgili uzmanlardan da yeni uyarı geldi.

Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’de henüz eris virüsü görülmediğini belirtirken okulların yakında açılacak olmasına dikkat çekti. Okulların açılması ile birlikte büyük şehirlerde vakaların görülmesinin olası olduğunu belirten Şener, aşılamanın önemini vurguladı.

ERİS VARYANTININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dünyayı kasıp kavuran eris virüsü ile ilgili konuşan Şener, kovid 19'la aynı belirtileri gösterdiğini söyledi. Genellikle şikayetlerin burun tıkanıklığı, burun akıntısı, gözlerin arkasında ağrı, eklem ağrısı, kuru öksürük ve halsizlik olduğunu belirten Şener, bu belirtileri olanları mutlaka kovid 19 testi yaptırması gerektiğini dile getirdi.