Evde alüminyum içermeyen deodorant yapımı! Yalnızca iki malzeme yeterli olacak

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ile birlikte terlemelerden dolayı oluşabilecek ter kokularının önüne geçebilmek artık çok basit. Zararlı maddeler içermeyen rolonunuzu kendiniz yapabilirsiniz.

Evde alüminyum içermeyen deodorant yapımı! Yalnızca iki malzeme yeterli olacak

Evde alüminyum içermeyen deodorant yapımı! Yalnızca iki malzeme yeterli olacak Özellikle sıcak havaların etkisini göstermesi ile birlikte vücutta oluşabilecek ter kokularının da önüne geçebilmek için birçok rolon ve deodorant ter önleyici seçenekler kullanılmaya başladı. Ancak bilindiği üzere birçok maddenin içerisinde vücuda zararlı olarak bilinen alüminyum bulunmaktadır. Deodorantların da vücuda olan zararlarının yanı sıra; dünya üzerinde ozon tabakasını olumsuz etkileyen zararları da bulunuyor. Evde doğal 2 malzeme kullanarak içerisinde alüminyum içermeyen ter önleyici kozmetik ürününüzü kendiniz yapabilirsiniz.

Artık çok kısa sürede çok ucuz maliyetli hem de her şeyden önce doğal içerikli bir ter önleyici kozmetik ürünü yapabilmek için kolay bir tarif ile geldik. İhtiyacınız olan yalnızca iki malzeme bulunuyor.

dis.png

GEREKLİ MALZEMELER

İçerisinde alüminyum içermeyen kozmetik ter önleyici hazırlayabilmek için ihtiyacınız olanlar;

Hindistan cevizi yağı

Karbonat (yemek sodası)

Yapmanız gereken tek şey bu ikisini karıştırarak bir kutunun içerisine koymak ve bittikçe yenisini yapmak. Hindistan cevizinin düşük erime noktasından dolayı sıcak havalarda genelde sıvı formdadır ancak, oda sıcaklığında kremsi bir formda bulunur. Hazırladığınız karışım ile ter önleyici kremi duştan çıktıktan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Gün aşırı ya da her gün gibi kendinize göre farklı sıklıklarda tekrarlayabilirsiniz.