Güneş kremi kullanımına dikkat; bir kere sürünce tüm gün korur sanmayın!

Son yıllarda güneşin dünya üzerindeki zararlı etkileri çok daha fazla hissedilir oldu. Uzmanlar güneşin zararlı etkilerine karşı güneş kremi kullanımının zaruri olduğuna dikkat çekiyor.

Güneş kremi kullanımına dikkat; bir kere sürünce tüm gün korur sanmayın!

Güneş kremi kullanımına dikkat; bir kere sürünce tüm gün korur sanmayın! Güneş ışınlarının zararlı etkileri ozon tabakasının incelmesi ile her geçen gün daha da artıyor. Bu durum bireylerin üzerinde çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Cilt kanseri de bu sorunların başında yer alıyor. Bu sorunla baş edebilmenin tek yolu ise kaçınılmaz güneş kremi.

Son zamanlarda gündemin en çok konuşulan konusu kavuran hava sıcakları haline geldi. Hava sıcakları yalnızca yakmakla kalmıyor; her gün farklı bir sorun ile ortaya çıkıyor. Kalp krizleri, güneş çarpması ve halsizlik gibi rahatsızlıklar dolaylı yoldan oluşurken, cilt kanseri doğrudan güneşe maruz kalındığı zaman ortaya çıkıyor.

2-parmak.png

DOĞRU GÜNEŞ KREMİ KULLANIMI

Eski zamanlara göre güneş kullanımı çok daha fazla hale geldi. Doğru kullanımı da bazı kişiler tarafından bilinse de halen bilmeyen milyonlarca insan bulunuyor. Güneş kremi kullananlar özelliklerine dikkat etmeli. Çocuklar için fiziksel yetişkinler içinse kimyasal koruyucu özellikler ön planda olmalı.

Ve evet bu söyleyeceğimiz şey çok daha önemli. Güneş kremini günde bir kez sürerek güneşten korunamazsınız; kreminizi 3-4 saat aralıklarla yenilemeniz gerekir. İşaret ve orta parmağınızın üzerine sıkacağınız krem sizin cildinizi güneşten korumak için yeterli olacaktır.