Hasta yakınlarından bıçak parası isteyen doktor tutuklandı

İstanbul'da bir Devlet Hastanesi'nde görevli doktorun bıçak parası istediği iddiası ile gözaltına alınması büyük yankı uyandırmıştı. Soruşturmanın detayları ortaya çıkarken o doktorun tutuklandığı öğrenildi.

Hasta yakınlarından bıçak parası isteyen doktor tutuklandı

İstanbul'da bir Devlet Hastanesi'nde görevli olan doktorun bıçak parası adı altında para istediği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. doktorun hastanın durumuna göre tarife belirlediği öğrenilirken bazı ameliyatlar için 500 bin liraya varan bıçak parası talep ettiği iddia edilmişti. Bıçak parası adı altında rüşvet istediği tespit edilen doktor çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Bir doktorun hasta yakınlarından bıçak parası adı altında yüklü miktarda para talep etmesi ile ilgili başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. para vermeyi reddeden hastaların ameliyatına girmediği iddia edilen doktor gözaltına alınmıştı. Mali Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan dosya savcılığa teslim edildi.

Hastanın durumuna göre tarife

Şüpheli doktorun ameliyatlarda hastanın durumuna göre tarife belirlediği öğrenilirken bazı hastalardan 120.000 TL bazı hastalardan 150.000 TL bıçak parası aldığı tespit edildi. Hatta doktorun bazı hastalardan 500 bin TL'ye kadar para talep ettiği de Gelen iddialar arasında yer aldığı nokta iddiaya göre rüşvet almak için başkasına ait bir cep telefonu kullanan doktor, rüşvet vermeyi kabul etmeyen hastaların ameliyatlarına da girmedi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Maliye Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doktorun odası dedik didik arandı ve odada bulunan 275.000 TL paraya ve materyallere el konuldu. Diğer yandan hakkında rüşvet iddiası ile soruşturma başlatılan doktor çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.