Hekimler greve gidiyor! O tarihte Aile Sağlığı Merkezlerine giden geri döner

Doktorlar greve gidiyor. Tarih belli oldu. O gün hastane, Aile Sağlığı Merkezi gibi kurumlara gidenler geri döner.

Hekimler greve gidiyor! O tarihte Aile Sağlığı Merkezlerine giden geri döner

Aile hekimleri greve gidiyor. Maaş zammının yetersiz olması, Hayat pahalılığı, ek ödemelerin kök maaşı yansıtılmaması ve Can güvenliği sorunlarına tepki göstermek isteyen aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları grev kararı aldı. Peki aile hekimleri ne zaman greve gidiyor? aile hekimleri ne zaman iş bırakacak? Sağlık görevi ne zaman? Doktorlar greve gidecek mi?

Sağlık ve sosyal hizmet birlik ve mücadele Platformu bir son dakika açıklaması yaparak sağlıkçıların 2 günlük iş bırakma eylemine hazırlandığını duyurdu. Krem kararı aile hekimleri ve aile Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından alındı. Aile hekimlerinin görev tarihi de açıklandı. Doktorlar 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde iş bırakıyor.

AİLE HEKİMLERİ GREVE GİDİYOR

Aile hekimlerinin iş bırakma kararı ile ilgili birlik ve dayanışma Sendikası Genel Başkanı Doktor Derya Mengücük açıklamalarda bulundu. Doktorların gerek mali kayıtları gerek özlü hakları nedeniyle eylem yapmaya hazırlandığını belirten Mengücük, "Bir takım iyileştirmeler yapıldı ama sabun köpüğü gibi zamlar günümüz ekonomik şartlarına dayanmadı" dedi.

1-2 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİNDE DOKTORLAR İŞ BIRAKACAK

Grev kararı sadece aile hekimleri tarafından alındı. 1-2 Ağustos 2023 tarihinde aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları İş bırakacak. Tüm doktorların göreve gitmediği öğrenilirken hastanelerde muayene olmak mümkün olacak.