Her gün yediğimiz o besinler kalp krizini tetikliyor! Fazlası zarar

Yaptığı yorum ve açıklamalara sıkça gündem olan Canan Karatay, yine önemli açıklamalarda bulundu. Yaz aylarında her gün tükettiğiniz besinlere aman dikkat!

Her gün yediğimiz o besinler kalp krizini tetikliyor! Fazlası zarar

Her gün yediğimiz o besinler kalp krizini tetikliyor! Fazlası zarar Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, yaz aylarında sıkça tüketilen bazı besinlerin vücutta rahatsızlıklar oluşturduğu ve kalp krizini tetiklediğini vurguladı. Konu hakkında çok önemli noktalara değinen Karatay bu meyveleri tek tek açıkladı.

Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, hava sıcaklıklarının artması ile de birlikte buz gibi tüketilen kavun ve karpuzların aşırı tüketiminde kalp krizine kadar götürebilecek sorunlara yol açtığına değindi. Özellikle bulanık görenler ve sürekli yorgun hissedenler için Canan Karatay şu ifadeleri kullandı:

karp.png

ÜRİK ASİTE DİKKAT

“Son dönemlerde tüm besinlerin genetiği ile büyük oranda oynandı. Ürik asidin fazla tüketimi vücutta kalp krizini tetikliyor ve yaz aylarında hapur hupur tüketilen kavun ve karpuzun aşırı tüketimlerinde büyük miktarlarda ürik asit bulunuyor. Ayrıca bu meyveler içeriğinde bulunan fruktoz yani meyve şekeri karaciğer yağlanmasını artırabilir, kalp krizleri ve felçlerin asıl sebebi kolesterol değil ürik asittir.”