Her yemekte kullandığımız o madde en zararlı yiyecekler listesinin başında yer alıyor!

Uzmanlar tarafından çok önemli bir açıklama geldi! Her gün yemeklerde kullandığımı besin sağlık açısından oldukça zararlı.

Her yemekte kullandığımız o madde en zararlı yiyecekler listesinin başında yer alıyor!

Her yemekte kullandığımız o madde en zararlı yiyecekler listesinin başında yer alıyor! Tüm dünyada oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan tavuk ve et bulyon hakkında tartışmalar devam ediyor. Uzmanlar yemeklerin içerisine lezzet vermesi için katılan katılan tavuk ve et bulyonların sağlık açısından en zararlı besinler listesinde ilk sırada yer aldığına dikkat çekiyor.

Uzun zamandır üzerinde araştırmaları devam eden bulyonlar hakkında önemli bir açıklama geldi. Paketli hazır gıdaların zararlı olduğu biliniyordu ancak, ön plana çıkan bazı besinler bulunuyor. Bu besinler listesinde ilk sırada hazır tavuk ve et bulyon yer alıyor.

ÇOK FAZLA TUZ VE KANSOREJEN MADDE

Uzmanlar konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hazır paketli et ve tavuk bulyonlar içerisinde yer alan çok fazla tuz miktarı büyük sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Ayrıca hazırlanışı sırasında girdiği bilhassa kimyasal işlemler sırasında içerisinde kansorejen madde yer almaktadır. Yaşamınızı riske atmamak için hayatınızdan bulyonları uzak tutmaya çalışmalısınız.