İçmek için susamayı beklemeyin! Her şeyin temelinde yatıyor

Uzmanlar hava sıcaklıklarının artışı ile birlikte su tüketiminin önemine de dikkat çekiyor. Su tüketimi azaldığında birçok rahatsızlık kapıda bekliyor.

İçmek için susamayı beklemeyin! Her şeyin temelinde yatıyor

İçmek için susamayı beklemeyin! Her şeyin temelinde yatıyor Suyun vücudumuz için önemini bilmeyen yoktur. Yaşam için gerekli fonksiyonları gerçekleştiren hücrelerin bile yüzde 60’ı sudan oluşmaktadır. Hava sıcaklarının yükselmesi ile birlikte vücutta su kaybı da sıcaklarla orantılı olarak artmaktadır. Su kaybı da beraberinde birçok rahatsızlıkları oluşturmaktadır.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vücut sıcaklarının artması vücutta terleme ile birlikte su kaybına yol açmaktadır. Su kaybı beraberinde mineral ve elektrolit kaybına da yol açmaktadır. Oluşan sıvı kaybı; başta beyin fonksiyonları olmak üzere birçok organda hayati tehlikeye yol açabilmektedir.

termometre.png

VÜCUT ISISI YÜKSELİYOR

Hava sıcaklıklarının artması vücut ısısını da artırıyor ve bu durum başta beyin olmak üzere birçok organda önemli işlev bozukluklarına yol açabilmektedir. Bu yüzden günlük su tüketiminin en az 2- 2.5 litreye ulaşması gerekiyor. Su tüketimi vücudun kaybettiği sıvı ve mineral kaybı için oldukça önemlidir.

Vücut fonksiyonları artan vücut sıcaklığını terleme yolu ile dengelemeye çalışırken; büyük oranda da sıvı kaybı oluşmaktadır. Bu yüzden günlük su tüketimine ulaşabilmek için susamayı beklememelisiniz.